2 Şubat 2015 Pazartesi

Ankara’ya Voleybol öyle yakışıyordu ki!

Ankara’ya Voleybol öyle yakışıyordu ki;
Bu gidişle başkent voleybol salonunu, olacak düğün salonu...

Klasik bir Ankara sözü vardır, Ankara’ya kar öyle yakışır ki der gibi Ankara’ya Voleybol öyle yakışıyordu ki salonda maç izlemek için yer bulma heyecanı içinde saatler öncesinden salona koşardı insanlar. Salonumuz küçüktü ama içindeki maç heyecanı kocamandı. Selim Sırrının yeri ayrıdır Ankara seyircisi için… Şimdiler de kalan tek 1.lig Ankara takımı için tehlike çanları çalıyor. Son 2 yıldır voleybol adına pek bir şey yapılmıyor. Ziraa çıkan takımlar çok kolay bir şekilde ligden düşmezdi. Peki takımların maddi sorunlarına karşılık ne yapılıyor, sponsor bulma demeyelim de yatırımcıları sponsor olmaya ikna etmek için ne yapıyoruz? Önceden All Star yapılıyordu, ligdeki takımların yabancı yıldızları ile bizim yıldızlarımız karşılaşıyordu. Yurtdışındaki All Starlar gibi olmasa da yinede tüm yıldızları bir arada görmek güzeldi. Zaten Ankara takımı olarak İlbank ligde yerini sabitlemiş diye düşünüyorduk ancak bu yıl çok zor bir 2. Yarı ve play out sezonu geçireceğiz. Peki İlbank düşerse ligden ne olacak, Halkbank’ın bayan takımının 1.lige çıkması umudu için dua edeceğiz herhalde. Geçtiğimiz hafta sonu İlbank-Vakıfbank maçını tam 1500 civarı seyirci izledi. Düşünün otobüs ile deplasman deplasman gezdirilen kemik taraftarı yokken bu rakam bulundu. Aynı şekilde diğer takımlar içinde bu rakam bulunuyor. Neden mi fazla, Ankara seyircisi güçlü ekip karşısında mücadele edip seyir zevki verecek maçları özledi, takımları özledi…

Ligimizin adı adeta İstanbul ligi olacak.
Ankara:1 Takım
İstanbul:7 Takım
Çanakkale:1 Takım
Bursa:2 Takım
Trabzon: 1 Takım

Düşünün voleybol branşının oyuncularının neredeyse tamamının çıktığı doğup büyüdüğü şehir olan İzmir’den bir tane bile takım yok. Bayan takımı olarak bahsediyorum. Bizim ligimiz şuan en iyi lig mi? Son 5 takım neredeyse sıfırı oynuyor. İlk 4 aynı şekilde devam ederken 5-6 da Avrupa vizesi için kendi çabaları ile mücadele etmeye çalışıyorlar.
1. Takım Vakıfbank 15 maçta 13 galibiyet yaparken sonuncu takım 15 maçta 0 galibiyet varken kaliteden bahsedebilir miyiz? Diğer takımlar ile de kıyasladığımız zaman aynı şekilde devam ediyor. Son yıllarda ciddi anlamda salonlarda seyirci eksiliyor. İstanbul dışındaki takımlar hepten tükenmek üzere. Bunun için ne yapılıyor…

Hep şunu savunurdum salon yapmak vs önemli değil, önemli olan o salonda oynayacak takımlar bulabilmek. Şuan kocaman bir salonumuz var ve yakında bu kocaman salonda oynayacak takım kalmayacak. Ne yani play off ya da süper kupa filan Ankara da oynansın diye dua edip bekleyecek miyiz bu mu?

Yazılacak çok sorun var ancak en önemli sorun, İlbank neden böyle başarısız duruma düştü ve ligden koptuğu zaman Ankara ligi ne olacak ve ligden düşerse devam eder mi? Bunun için önlem alınması gerekiyor.

Ankara seyircisi için voleybolun yeri ayrıdır. Filenin Sultanlarının yeri daha da bir ayrıdır. Sorun bakalım her Milli takıma ev sahipliği zamanında neden Ankara’ya aldırıyorlar turnuvaları?

Sorgulanması gerekenler,
Milli takım neden eski tadı vermiyor?
Neden All Star yapılmıyor?
Şahane fikirler oluşturan seyirciler neden salondan kaçtı?
Lig neden sadece İstanbul ağırlıklı takımlardan oluşuyor?
Voleybol branşına sponsor olunması için yatırımcılara ne gibi bir tanıtım yapılıyor, ya da yapılıyor mu?
Bunların cevabını bulabilir miyiz acaba?

Mesela salonlardan eski maç kareleri,

Bu arkadaş Beşiktaşlı koca salona ve rakibe kafa tutar gibi maç boyunca hiç susmayan bir taraftar:)

Hep futbolda olacak değil yaa voleybol maçlarında da deli gibi pankart hazırlanırdı. Hemde hiç bir detaydan kaçılmadan:)

Çok eskilerden bir kare büyüğüyle küçüğü ile aynı heyecan da salonda bulunan bir seyirci.

Vee şimdilerde Başkent voleybol salonu...

Bir arkadaşımın yaptığı espiri ile sonlandırıyorum yazımı, bu gidişle başkent voleybol salonunu, olacak düğün salonu, yemek, düğün için kiraya verilir diye :)

Ankara’nın bir voleybol sevdası vardı onu da alacaksınız elinden. Sağlık olsun ne yapalım öncelerde Ankara da ine cine top oynayan 2.lig takımları, maçları rağbet görmeye başladı ee nede olsa seneye yatırım:)

Her neyse hep beraber sezon sonunda göreceğiz neler oluyor diye…


Saygılarımla
Ayşegül KAYA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder