11 Nisan 2015 Cumartesi

Nereden Nereye; Avrupa’da Finalden Kümeye!

Ne olursa olsun, bayan voleybol takımımız küme düştü evet ama daha erkeklerin oynayacakları maçları bitmemişken şube kapatılacak açıklamaların yapılması ne kadar etik sizce? Futbolda antrenör veya futbolcu transferi haberi yapıldığında hemen yalanlama haberi yayınlanırken neden amatör branşlar söz konusu olunca bu kadar kolay gözden çıkarılıyor?

Takımı göz göre göre düşmesine sebep olan Adnan Kıstak’ın karnesi:
2011-2012 sezonunda; 21 Puan ile 9.luk, play off dışında kalıyoruz.
2012-2013 sezonunda; 31 puan ile 6.lık,  play off’ta ilk turda elenme.
2013-2014 sezonunda; 28 puan ile 7.cilik, play off’ta ilk turda elenme.
2014-2015 sezonunda; sadece 13 puan toplayabilip, ligi 11. sırada bitirip play out sisteminde yeterli puanı alamadığımız için ligden düşme

Geçen sezon Kulüp Başkanımız Fikret Orman, Challenge Kupası alınırsa Neslihan Demir'i transfer etme sözü verdi.
Zarechie Odintsovo maçı için Beşiktaş Kadın Voleybol Takımı ile birlikte Moskova'ya giden Başkan Fikret Orman oldukça keyifliydi. Orman, yolculuk sırasında takımın antrenörü Adnan Kıstak'a "Şampiyon olun, size Neslihan'ı alayım" dedi. Kıstak ise "Zor bir rakiple oynayacağız. Ama kulübümüze Avrupa Şampiyonluğu kazandırmak istiyoruz. Bunun için her şeyimizi ortaya koyacağız" karşılığını verdi.
Neslihan Demir, geçen sezon Eczacıbaşı Vitra’dan yıllık 500.000 € kazanıyordu, en az 500.000 €’ya alınacak Neslihan Demir, Beşiktaş’a yük olmayacak da, ikinci ligte şampiyon olacak bir kadro kurmak mı Beşiktaş’a yük olacak?

Bu sezon Kulübün 2. Başkanı;

‘Şube kapatmak kaçınılmaz’
Bu sezon futbol şubesi dışında kulübün sıkıntılı sonuçlar alması, yönetimi hareket geçirdi. Bu durumun kendilerini üzdüğünü söyleyen Beşiktaş İkinci Başkanı Çebi, “Bu konuda çok sıkıntılıyız. Voleybola yılda 5 milyon TL harcıyoruz ama dönüş sıfır… Ayrıca kadın voleybol takımımızın küme düşmesi bizi çok üzdü. Devletten de bu konuda teşvik yerine vergi baskısı görüyoruz. Şube kapatmak artık kaçınılmaz hale geldi” yorumunu yaptı.

Başarı olunca Yıldız getirme vadi, ligden düşünce para derdine düştüler yorumu…

Siz daha branşın kapandığını cesaret edip resmi sitede yayınlayamazken hangi hak ile branşı kapatıyorsunuz? Tabi yayınlanınca takım neden düştü diye sorgulanıp o 5 M nereye harcandı diye sorgulayıp gerçek rakamları ortaya çıkarırlar diye bir korkunuz mu var?

Sponsorluk antlaşması yapılan Bahçeşehir Üniversitesi neden sponsorluktan çekildi?



Bahçeşehir Üniversitesi, Beşiktaş Kadın Voleybol Takımı'na Sponsor Oldu. Takım 2012 - 2013 sezonunda "Beşiktaş Bahçeşehir Üniversitesi" adıyla Ligde mücadele edecek.
Spora ve sanata desteğini sürdüren Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) ile Türkiye’nin köklü spor kulüplerinden Beşiktaş J.K. güçlerini birleştirdi. Bahçeşehir Üniversitesi ile Beşiktaş Kadın Voleybol Takımı arasında imzalanan sponsorluk anlaşmasıyla Beşiktaş Voleybol Takımı 2012 – 2013 sezonunda, Beşiktaş Bahçeşehir Üniversitesi Voleybol Takımı ismiyle Türkiye Bayanlar Voleybol Ligi’nde mücadele edecek.

Sormak istiyoruz, öğrenmek istiyoruz:
Neden suçu oyunculara atıyorsunuz sizler Yönetici olarak bu takım için ne yaptınız?
Erkek Voleybol takımının maçlarında yer aldınız mı?
Sakarya da önemli maçlara çıktığında takım, oyunculara destek olmak için onların yanında, salonda hangi yöneticiler yer aldı?
Takımın ligden düştüğünü resmi sitemizde yayınladınız mı?



Branşı kapatabiliriz sinyali vermek demek biz bu işi yapamıyoruz ve bu nedenle kapatmak zorundayız demektir. Branş kapatarak, arada bir maça gelip protokolde maç izleyip maç bitti düdüğünü duymadan salondan ayrılmak ile yönetici olunmaz. Oyuncusu para alamazken önceliği kendi yönetici maaşlarına vermez. Takım 8 maçtır yenilmesine rağmen resmi sitede bu sonuçları alan antrenörün arkasında durduğunu gösteren haberler yayınlatmaz.

Sevinmek için sevmedik herhalde sadece futbolda geçerli. Baksanıza her yenilgi sonrasında bu hikaye devam ediliyor futbolda da deli paralar dönüyor ama kupa yok onun karşılığı alınıyor mu?

Maça gittiniz mi ki branş hakkında yönetime yükleniyorsunuz diyenler;
Maça giden ya da gitmeyen ne fark eder ortada bir yanlış var ona bakarsanız voleybol ile ilgisi olmayanlarda voleybol yöneticisi oluyor?

O yüzden hikayeyi bırakın;
Voleybol branşı için yapın bir proje sahip çıkalım doğru yatırım yapılsın hedefi olan kadro kurulsun ahbap ilişkisi ile antrenör, oyuncu, menajer alınmasın.

Varsa cesaretiniz atın bir adım?


Her doğru adımınızın yanındayız, gelin bu takımı hak ettiği yer olan 1.Lige tekrar beraber çıkartalım. Hadi!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder