8 Temmuz 2015 Çarşamba

Aradığınız Federasyona Şuanda Ulaşılamıyor!

Kimse neler oluyor diye sorgulamayıp hiçbir şey olmuyormuş gibi davranmaya devam edince ufak bir hatırlatma yapma zamanı geldi herhalde dedim…

Milli Takım konumu kendini geliştirme tecrübe edinme kampı değil. Sezon boyunca en iyi performans göstermiş ya da yetenekli oyuncular seçilir ve Ülkesi adına başarı için mücadele eder. Ankara da Grand Prix maçlarında kötü sonuç alınmasına neden olan kişi bence Ferhat Akbaş. Nedeni Sadece Naz değil Gizem, Polen, Dicle, Neriman da dinlenmeliydi. Kadro zaten genişti ve Grand Prix yorucu bir turnuva ve puan durumunda çok önemli o yüzden oyuncu seçiminde hatalı olan kendisiydi… Hata üstüne hata yapan Çağla da ısrar etmeseydi belki farklı olabilirdi. Kendisi de bizim gibi maçı izledi pek farklı bir şey yapmadı... 

Uzun lafın kısası, Baş Antrenör olmak ayrı yardımcı Antrenör olmak ayrı umarım bu görev başını döndürmez zira daha önce yerinde sayısız isim yapmış hocaların geldi geçti....

Göreve geldiği anda ilk değişiklik Antrenör değişikliği oldu.
“A Milli Bayan Voleybol Takımı Antrenörü Motta, ”Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, yönetim olarak artık farklı amaçlarının olduğunu ve benimle devam etmek istemediklerini söyledi. Bu takıma iki yıl emek verdim, çok yol aldık, ilklere imza attık. Ancak göreve geldiğinden beri benimle bir kez bile konuşmayan yönetim, tek cümleyle yollarımızı ayırdı. Bunu pek profesyonelce bulmadım" dedi.”

Yukardaki açıklamaya karşılık TÜRKİYE VOLEYBOL FEDERASYONU RESMİ SİTESİ’ nden yapılan açıklama aşağıda yer alıyor resmen facia gibi…

 “TVF'nin almış olduğu kararları sorgulamak baş antrenörün hakkı ve haddi değildir. Federasyonumuzun, hizmet sözleşmesiyle çalıştırdığı antrenörlere hesap verme zorunluluğu yoktur. Motta'nın hukuka aykırı, nezaket dışı ve haddini aşan açıklamalarını geçirmiş olduğu ağır ameliyatın, ruh halini ve çalışmalarını etkileyecek derecede olumsuzluk yarattığının bir göstergesi olarak kabul edilmesi gerekir.

Gerek bu tutumu, gerekse kendisiyle devam edilmeme kararının açıklandığı görüşmede TVF'nin geçmiş ve yeni yönetimine ilişkin suçlamalarda bulunması, çalışmama kararımızın yerindeliğini de göstermiştir. TVF ve voleybol camiası kişilerden üstündür. Kimse vazgeçilmez değildir. Voleybol camiası, başarıları sadece kendine bağlayanlara, kendisini vazgeçilmez sananlara, haddini aşanlara her zaman haddini bildirmiştir. Bildirmeye de devam edecektir.”

Böyle bir açıklama, düşünün futbol ülkesi olmamıza rağmen orada bile yapılmamışken bu açıklamalar Türkiye Voleybolunda yapılıyor herhalde bir ilk. Ama lütfen şahsi meseleleri Milli menfaatlere bulaştırmayınız zira kimse vazgeçilmez değil, görevler gidici isimler kalıcıdır… Neden yazıldı geçmişteki yazı diyenler varsa Milli Takım oyuncu seçimleri yine şahsileşmeye vs dönüşme yoluna giriyor…

Yukarıda yer alan açıklamaların yapılma nedeni geçmişte yatan bir hesap yüzünden…
Ama bu hesaplaşmalar Türk voleyboluna zarar vermekte. Bakın oyuncularımızın başarılı geçen sezonları ve Ülkeleri bu kadar zayıf durumda yakalamışken fırsatı değerlendirmek yerine alakasız oyuncu seçimleri ile göreve geldiklerinden bu yana hep olumsuz sonuçlar aldık. Mesela şuan 2015 Üniversite Oyunları için yurtdışında olan bir diğer Milli takım oyuncularından bazıları bu as kadroda yer alabilirdi! Şuan orda resmen siz orda kendi çapınızda takılın der gibi gönderilmişler…
  
İnsanlar Filenin Sultanlarına gelince yenilgiler sonrasında suçluyu çok kolay bulup yargılarken nedense kimse Erkek Milli takımımızı eleştirip yorum yapmaya yanaşmıyor. Herhalde bu yenilgi sonuçları artık alışkanlık haline geldiği için gayet normal ve sıradan karşılar hale geldik. 2007’den bu yana alınan başarılar, İtalya galibiyeti birde Serhat Coşkun’un çıkardığı imkansız denilen alkışı hak eden o sayı için harcadığı çabası. Bilmem farkında mısınız ama bizim birde A Milli Erkek takımımız var.

Sürekli kızların başarıları ile yetinmeyi bırakıp artık ciddi bir atağa geçip geriden gelen gençleri harcamaktan vazgeçip bu soruna çözüm bulun. Görevinizi, Şahsi sorunlarınızı Milli Takım için kullanmayın… Şahsi sorun mu?

Bir diğer değişiklik, Ziraat Bankasının Erkek Milli Takımının Pilot takımı olarak ayarlanma projesi iptal edildi;

"Pilot takımı" projesinde değişiklik
TVF eski başkanı Erol Ünal Karabıyık döneminde erkek milli takımlarının da bayanların seviyesine çıkabilmesi için hazırlanan proje, milli takım oyuncularının yıl boyu yabancı oyuncusu bulunmayan bir takımda toplanarak 1. lig düzeyinde tecrübe kazanmasını amaçlıyordu.”

Cevapsız kalan sorular(!)
*Süper Kupa (Lig Şampiyonu ve TR Kupası Şampiyonlarının karşılaşması.) neden iptal edilip, Türkiye Kupasının adına Süper Kupa ismi verildi?
*All Star (Ligin yabancıları ve Türk oyuncuları karması.) neden artık yapılmıyor.



Ligde zaten zaman mı var diyenlere de, bu sezon Play Out ve Klas Etabı maçları bitmeden Lig Şampiyonu belli oldu şahane bir maç programı ayarlanıyor… Bunun içinde ayrıca tebrikler:) Hal böyle olunca tabi ki diğer maçlara yer kalmaz. Sanki takımlarımız ilk defa bu kadar yoğun tempo görüyormuş gibi…
*Vakıfbank sponsorluk sözleşmesini yenilemediğine göre yeni sponsor kim olacak?
*Mevcut Voleybol Dergisi neden iptal edildi devamı şeklinde yayınlanmadı?
*Ziraat Bankası Erkek voleybol takımı Milli Takımın Pilot takımı olma planı neden iptal edildi?
*Milli Takımlarımızda neden Kariyerini noktalamış Milli oyuncularımıza görev verilmiyor?
*Milli Takıma oyuncu seçimi neye göre yapılıyor, kıstas nedir?
*2015 Üniversite Oyunları için Güney Kore’nin Gwangju kentine giden takımımız orada ne durumda yanlarında giden yetkililer var mı? (Maç skorları ve sonuçlar dışında bir bilgi yer almıyor...)

ve son olarak, Filenin Sultanları Sayfasına ne oldu? Neden bu kadar basit yönetiliyor eski şeklini takip etmek çok mu zordu?



Yukarı merak edilen soruların cevapları nedir acaba?

Şimdilerde Ferhat Akbaş’a zaman verin, Türk olduğu için destek olun diyenler sus pus olanlar neden bu savunma mekanizmalarını ve yorumlarını acaba Mehmet Hoca görevden alındığında yapılmadı?

Federasyonun da dediği gibi;
TVF ve voleybol camiası kişilerden üstündür. Kimse vazgeçilmez değildir.”


Bu Marş kolay yazılmadı! Başarılara alıştırılmış bu Sultanları sıfıra çekmek yerine çıtayı tekrar yükseltmeye ne dersiniz;)

Saygılar
Voleyblok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder