18 Mart 2013 Pazartesi

Olaylar ile sonuçlanan derbiler!

Olaylar ile sonuçlanan derbiler!

Derbinin hele de böyle önemli bir maçın bu saatte olmasını yadırgayanlara hemen bir hatırlatma;

“(20 Mart 2013 Çarşamba 20:00’da İstanbul Burhan Felek Spor salonu
Galatasaray Daikin-Fenerbahçe bayan voleybol derbisi)”

Not: Aşağıda paylaşılacak olan haber yazıları, video ve fotoğraflar; haber ile ilgili yayınlanan sitelerden alıntıdır.

* Yine derbi yine olay. Maça 1 saat 20 dakika ara verildi.


* Fenerbahçeli voleybolcu Kemal Kayhan'ın yüzüne atılan ses bombası nedeniyle polis sarı kırmızılı taraftarlara müdahale etti. Ankara Emniyeti, TVF Başkent Spor Salonu içinde yetersiz kaldı. salonun Beştepe kapısını kırarak içeri girdi. Taraftarlar, sahaya yanıcı ve patlayıcı madde atarken, bir maytabın patlamasından etkilenen Fenerbahçeli oyuncu Kayhan, bir süre kendine gelemedi. 






* Kadınlar Türkiye Kupası yarı final maçında Fenerbahçe Universal ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Taraftarların sahaya yabancı madde atması ve küfürlü tezahürat nedeniyle mücadeleye 50 dakika ara verildi. Yaşanan olayların ardından her iki takımın da taraftarlarının salondan çıkartıldı. Karşılaşmanın ilk setinde skor 6-6 iken sahaya üst üste atılan 2 ses bombası ve yabancı maddeler nedeniyle her iki takımın sporcuları ve hakemler soyunma odasına girme kararı aldı.





* Fenerbahçeli taraftarlar ilk sette sahaya ses çıkaran yabancı cisimler atınca hakemler iki kez uyarı yapmak zorunda kaldı. Dördüncü sette ise sahaya yabancı madde atan sarı-lacivertli taraftarlara üçüncü ikaz yapıldı ve hakemler salonu terk etti. Emniyet güçleri tedbir alınca, yaklaşık 5 dakika sonra salona dönen hakemler maçı devam ettirdi.


*Galatasaray'ın galibiyetiyle sonuçlanan maçın bitiminde de ev sahibi takımın taraftarları sahaya yabancı maddeler attı.


* İlk sette skor 10-4 Galatasaray'ın lehineyken her iki takım taraftarlarının da karıştığı olaylar nedeniyle karşılaşmaya uzun süre ara verildi. Yaklaşık 1 saat 20 dakika duran karşılaşma, Fenerbahçe yöneticisi Cihan Kamer'in taraftarlara yönelik mikrofonla yaptığı uyarının ardından yeniden başladı.


*TVF Başkent Salonu her iki takımın taraftarlarıyla tamamen dolarken, Galatasaraylı taraftarlar maçın ilk setinde sahaya maytap attı. Fenerbahçe Universal taraftarları ise Galatasaraylı taraftarların bu hareketine, sahaya konfeti atarak karşılık verince oyun durdu ve her iki takım oyuncuları da soyunma odasına girmek zorunda kaldı. Atılan yabancı maddeler nedeniyle hakemler ve basın mensuplarının da zor anlar yaşadığı görüldü.


* Ayrıca güvenlik güçlerinin maç öncesinde yaptıkları aramada ise başta bıçak olmak üzere çok sayıda kesici ve delici alet ile sopa ele geçirildiği bildirildi.

Sadece kötü olaylar olmamış bakın örnek bir davranış,

* Fenerbahçeli voleybolcular beraberlik sayısına sevinirken, Kemal Kayhan, sahalarda çok özlediğimiz fair-play ruhunun en güzel örneklerinden birini sergiledi.
Seyircilerin ve arkadaşlarını tepkisini çekme pahasına elini kaldıran Kayhan, hakeme topun kendisinden çıktığını işaret etti. Bunun üzerine hakem kararını değiştirdi ve Galatasaray 20-18 öne geçti. Set sonunda gülen taraf ise Fenerbahçe Grundig oldu.


Yukarıda yer alan bilgiler ve görüntüler futbol maçından değil, inanılması güç ancak voleybol salonlarında gerçekleşmiş vahim durumlar.

Ve yine bir derbi zamanı önlem alındı mı, durum nedir? O bombalar, kesici, kırıcı denilen aletler nasıl alındı o kadar güvenlik önlemi alındıysa bu olaylar nasıl yaşandı sahaya atılan o bombalar ne şekilde sokuldu? Futbolda gerginlikler iyice artmışken bu durum mutlaka voleybol maçında da alevlenecektir. Amaç bu gerginliği voleybol salonlarından uzak tutmak.

Bakın bir olayda, Kemal Kayhan yaralanıyor atılan cisimden, diğer video da olay çıkmasına engel olup elini kaldırıp gerginliği önlüyor. Oyuncular bu kadar hassas davranıp sakin olabiliyorken taraftarın da aynı özeni göstermesi gerekiyor.  

Saha da maçın kritik anında bu olaylar yaşanıp daha sonra geri dönüldüğünde hep geride olan kazanıyor. Şuana kadar bu şekilde sonuçlandı genel olarak. Belki de bu olay yüzünden takımının kazanmasına engel olacaksın…

Bu durumdan en çok etkilenen oyuncular oluyor. Sırf arma aşkı adı altında holiganca davranıp takıma, oyunculara bu kadar zarar vermenin ne anlamı var? Sevgi eylem gerektirir olay değil.

Önceki seneler de Ankaragücü-Beşiktaş voleybol maçında çıkan olay sonucu genç takım oyuncuları dövülüp, oyunculara hakaret edilmişti ve bu durum sonucu dünya tarihinde voleybol adına bir ilk oldu ve saha kapattırma cezası alan ilk takım olarak tarihe geçmişti Ankaragücü takım taraftarı. Karşıyaka-Bursa maçında yaşanan olaylar, Bursa-Beşiktaş maçında yaşanan olaylar örneği çok ancak şuan yaptığı yatırımlar ile ön planda olan futbol branş takımı bu 2 takım ve sadece Fenerbahçe-Galatasaray yazısı olarak algılanmasın bir çok örneği var. Ancak son yıllarda şuan oynanacak olan bu derbi, Bayan ve Erkek takımı maçları hep olaylı geçmekte…

Son haftalara gelmişken alınan her sayının Avrupa vizesi için çok önemli olduğu bu maçlar umarım adına yakışır bir derbi olur. Saatin ve günün neden bu şekilde ayarlandığına tepki varsa eğer bunun cevabı yukarıdaki görüntülerde mevcuttur diye düşünüyorum.

Yazı için tepki alabilirim sorun değil. Burada önemli olan oyuncuları ve maçı etkileyecek olayların yaşanmaması.


“(20 Mart 2013 Çarşamba 20:00’da İstanbul Burhan Felek Spor salonu Galatasaray Daikin-Fenerbahçe Maç yayını; Smart Spor Tv'den canlı yayınlanacak.)”

Saygılar
Ayşegül Kaya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder