29 Nisan 2014 Salı

FENERBAHÇE NE YAPSIN?

FENERBAHÇE NE YAPSIN?

Şampiyonluk kovalıyorsunuz, bu parola ile yola çıkıyorsunuz ama bu kadroda insanı çıldırtan o kadar çok şey var ki!...
Talihsizlik geldi buldu Fenerbahçe’yi, amenna kimse bir şey diyemez.

Ancak bu durum sakatlıkların çok ötesinde.

Takımı emanet ettiğiniz çapraz, voleybolun sıçrama yoluyla oynandığını fiziken kabul etmeyen, edemeyen bir anlayışa sahip. Tam 11 blok yemiş maçta. Maçın tamamını izledim, birkaç pas dışında tamamiyle fiziğinin getirdiği dezavantaj nedeniyle blokta kaldı Havlickova.

Kimse kimsenin fiziğine laf etmiyor burada. Ama siz fiziğiniz ile sporcu olarak iş yapıyorsanız kendinize ve yaptığınız işe bu anlamda saygılı olmak zorundasınız. Güç kaybına uğramak istemediği için kilo vermek istemediği konuşulan nedenler arasında, ancak bu bir sebep asla olamaz. Türkiye Kupası maçında Guidetti’nin takımına “Havlickova sıçramıyor, blok yapmak için sıçramanıza gerek yok” demesi her şeyi özetliyor aslında. Ben Fenerbahçe’de veya herhangi bir kulüpte görevli olsam kilosu nedeniyle, hormonsal vs.bir durum yoksa, oynamasına engel teşkil eden bir oyuncu ile sözleşme imzalamam. Zaten yabancı kadrosunu dolduruyorsun, başka çapraz mı yok Fenerbahçe’ye?


Fenerbahçe kesinlikle gelecek sezon bu oyuncu ile sözleşme yenilemesin. Aynı şekilde Gökçen ve Seda ile de. Bugün maçta öndeki üçlü pozisyon Gökçen, Seda, Havlickova. Üç tane sıçramayan oyuncu ile Fenerbahçe blok kovalıyor. Artık isimlere bağımlılığı bırakın. Yok Gökçen bu sezon şöyle iyiymiş böyle iyiymiş, hücum yok sadece blok yapıyor. Post-modern voleybol mu bu? Takım ne hale geliyor o ön pozisyondayken. Herkes diline dolamış, tecrübesiz gençler vs.  şu anda milli takımda ve kulüplerinde ilk 6da oynayan oyuncuların hepsi küçük yaşlarda ilk6 oynuyorlardı, oyuncuları sahaya atmadan bu iş olmaz. Fenerbahçe bir zamanlar Seda’yı transfer ettiğinde yanlış hatırlamıyorsam 19-20 yaşlarındaydı ve fırtına gibiydi. Kenar süsü olarak oyuncunun tecrübelenmesini beklerseniz bugünkü gibi yedekte size yardımcı olacak yerli oyuncu bulamazsınız.


Aynı şekilde pasör ile de. Glass’ın oyuncuların belini çıkaracak önlerine arkalarına düşen pasları da felaketti. 5 setlik maçta Gökçen’in tek bir pas almış olması da ayrı bir olay. Hiç mi kenardan taktik gelmedi, hiç mi tecrübesi yoktu sanki, acemi bir pasör edasında oynadı bugün. Yerine pekala Nilay denenebilirdi. Fenerbahçe’nin son iki sezonda öğütme makinasından Nilay geçti maalesef. Vakıfbank’ta Özge’nin arkasını toparlayıp Vakıf’ı hem şampiyonlar liginde hem de ligde şampiyon yapan pasördür. Ancak ligin başından beri Fenerbahçe kendisine zerre kadar güvenmedi ve bugünkü yüz ifadesi final oynayan bir takımın parçası olmaktan çok uzaktaydı.

Vakıfbank için son bir maç kaldı, Fenerbahçe şansını devam ettirmek istiyorsa ortaya Gökçen yerine Bauer’i koymalı, as pasörü Nilay olarak denemeli ve yedeğe Elif’i artık iğne ile mi ilaç ile mi ne şekilde yapabilirlerse Elif’i koymalılar. Çünkü ortadan oynamamaya yemin etmiş bir Glass ve hücumcu Gökçen ile işleri çok zor.

Sevgiler
Damla...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder