17 Kasım 2014 Pazartesi

Değişik Bir Eczacıbaşı(!)

Fenerbahçe Grundig (FBG) – Eczacıbaşı Vitra (EBV) maçı başlamadan önce Asuman’ın oynamadığını öğrenince EBV’nin şansını çok düşük gördüm ilk başta. Kendisi yaz dönemi boyuncu çok güzel bir grafik yakaladı ve bunu devam ettiriyordu. Nilay’ı uzun zamandır izleyemediğim için, açıkçası oyunu ile ilgili de pek bir fikrim yoktu sadece son yıllarda hep yedeğe itilmiş olmanın verdiği en azından aklının voleyboldan uzaklaştığını gözlemliyordum. Nitekim ilk set, FBG üstün bir oyunla kazandı.


Açıkça söylemek gerekirse ilk set Nilay’ın pasları çok kötüydü. Oyuncuların ya çok önünde kaldı ya gerisine gitti, kimse istediği noktada top ile buluşamadı. Ancak, şunu belirtmeliyim ki EBV kenar yönetimi ne yaptı ise Nilay’ı kafa olarak voleybola döndürmüş, Nilay fizik ve diğer oyuncularla uyum noktasında hazır olmasa da kafa olarak oynama isteğini kazanmış. Zaten ikinci sette 10-3 geriye düştükten sonra geri dönüş, O’nun paslarındaki iyileşme ile oldu. Hatta öyle ki, tıpkı Vakıfbank maçlarında izlemeye alışkın olduğumuz kenardan gelen oyuncuların oyunu çevirme durumu EBV’de yaşanmaya başlamış. Lakin bazı yerlerde yapılacak ufak değişiklikler esasında maçı 3-1 EBV lehine çevirecek iken antrenörün aksayan Gözde yerine Neslihan’ı oyuna almada gecikmesi sonucunda set kaybından kurtulamadı EBV.


Şeyma’ya ayrı bir parantez açmak lazım, dün çok verimli oynadı. Çok iyi defanslar yaptı. EBV artık geleceğinin kendi yetiştirdiği oyunculardan geçtiğini iyice görmüştür diye umuyorum. Hiç aklınıza gelir miydi Asuman olmadığı için EBV’nin zorlanacağı? Bu yüzden Şeyma’nın hücumunu gelişmesini mutlaka sağlasınlar. Çok efendi, kıymetli bir kaptan olsa da Esra’nın voleybolu maalesef ölmüş, bu yüzden arkadan gelecek hem de uzun boylu bir dört numara oyuncusu çok kıymetli. Bir kez daha Kim’in oyununu izledikten sonra zaten kıymetli dört numara oyuncusu ne demek herkes biliyor.


FBG tarafına dönecek olursak, Kim- Montano ikilisi yeterince tehlikeli olmuş. Ancak 3 yabancı hakkının da köşe smaçörlerinden kullanılması ortada sıkıntı yaratıyor.  Elif dün ortaya çok az pas attı 5 setlik bir maçta. Oyun çok köşelere sıkıştı. EBV’nin blok kurgusu maçta çok iyi olmadığı için net blok sayılarını çok göremedik ancak bu taktik Vakıfbank karşısında biraz sorun yaratabilir.  Örneğin Poljak’ın yokları oynadığı bir maç idi, eğer ritmini bulabilseydi bu sonuç değişebilirdi.

Ayrıca, FBG ile ilgili bir anektot; Ezgi yakında Elif’ten formayı alır. Gayet başarılı buldum. Yalnız fiziğine çok çok dikkat etmeli.  Son olarak da Eda ve Dicle’nin maç sonu değerlendirmelerini gördüm ve bu açıkça rakibi küçümseme ve rakibe saygı duymamaktır. Şunu bir daha düşünmek lazım : “ Zafere ilan edilecek yegane süs tevazudur.”

Sevgiler
Damla...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder