2 Ocak 2015 Cuma

Beşiktaşta AMATÖRce Voleybol Takımı!

Daha önce yazdığımız yazımızın devamı olarak yazıldı.

Son 2 sezondur herşey daha da kötüye gitmekte. Göreve başladığı süre içerisinde takımımıza katılan genç yıldızlar;

Cansu Aydınoğulları(Pasör), Tuğçe Ergenç(Libero), Şeyma Ercan(Smaçör), Gülşah Olçay(Smaçör), Çağla Akın(Pasör), Dicle Nur Babat(Orta), Ceyda Aktaş(Smaçör), Dilek Kınık(Libero), Ece Hocaoğlu(Smaçör)

Hiç biri takımda yok, kalmadılar ya da kalmak istemediler… İsmini atladığım varsa şimdiden çok özür dilerim.

Şimdi sırayla başlayalım bir takımın beyni pasördür. Bizim takımımızın beynine baktığımızda her maçta hatta her sette sayıda zaman zaman 3 pasör ile oynayarak heralde voleybol tarihine geçeceğiz.

Genç pasör Cansu Özbay, Arkas altyapısından çıkmış bir oyuncu. Şimdi baktığımız zaman Vakıfbank’ın altyapısından yetişmiş Çağla’yı da daha önce takımımıza katmıştık. Sormak lazım altyapımızdan çıkan pasör Cansu neden takımdan ayrıldı bu takıma o kadar emek harcamışken neden uçtu yuvasından belki de takımda sahipsiz olduğunu düşündüğü için gitmiştir… Gelelim Pelin Emniyetli’ye, 2008-2009 sezonundan sonra bitik bir sezon yaşamış ve buna 2010-2011 yılında formamızı giydiği sezonda dahilken ve bir sezon açıkta kalıp, birkaç kez de yarım sezonluk takım bulduğu zamanlar bile olmuşken biz neden bizde daha önce başarısız olmuş en önemli mevkiye tekrar bu oyuncuyu alıyoruz?

Her sezon pasör değiştiriyoruz, Sebep?
Pasör; Çağla Akın- Seda Eryüz-Zülfiye Gündoğdu-Seda Türkkan-Cansu Özbay-Pelin Çelik Emniyetli 

Aşağıda tabloda iki pasörün de detaylı performansı yer alıyor. Bakıp ona göre karar verin hangi pasör daha etkili takımımız için. Tüm sıralamalarda son sıralarda yer alırken sadece En iyi servis karşılayan sıralamasında 1. Sırada yer alıyoruz Ayça Naz ile. Diğer sıralamalarda bulunduğumuz derecede öncelik Selime’nin.



En garibi ise, maç kadrosunda bu 3 pasörü de kullanmaya çalışarak maç anında kadroyu daraltarak takımın bu sonucun almasında büyük katkısı olan hocayı tebrik etmek gerekiyor…

Açık ve net şekilde, hoca oyunculara ve onların performanslarına güvenmiyor neden mi kendisi geçen sezon kazanılan 3-2 Eczacı VitrA galibiyetinde takımı yönetmek yerine, Challenge Kupasınca rakibimiz Kanti Schaffhausen’i izlemek için İsviçreye gitmişti. Yani şu demek oluyor, takım nasılsa yenilecek boşuna kalmamın bir anlamı yok derken takımda hocaya cevap olarak, 3-2 galibiyeti alarak biz sen yokken daha başarılıyız cevabını verdi.

Adnan Hocanın oyuncular ile iletişimi çok zayıf… Bunun üstüne birde, oyunculara maç anında ve molalarda çok bağırarak, sert tepkiler veriyor. Bu benim bildiğim sadece İlbank’ta işliyor:) Valla Burhan Hoca bir bakışıyla bile oyuncuya doğru hamleyi yaptırıyor:) Bizde ise bu yan etki yapıyor sezon sonunda takımda oyuncu kalmıyor:)

Eğer Yönetim işin maliyet kısmına bakıyorsa ozaman;

“Aslı Köprülü- Natalia Hanikoğlu-Tereza Rossi Matuszkova (CZE) - Ana Lazarevic (SRB)-Fatma Sinem Karamuk -Tülin Altıntaş- Nilay Konar-Paula Yamila Nizetich (ARG)- Marina Tumas (BLR)- Nazlı Alkan-Cansu Çetin-Miniriye Erdoğan-Elif Başaran-Pelin Çelik Emniyetli- Seray Altay- Dilara Dağyar-Sinem Barut- Olena Gashuka Samsonova (UKR)- Tanya Sabkova (BUL)”

Bu oyunculara ne kadar ücret verilmiş araştırılsın. Çünkü bitmiş ve takım bulamayan ya da bulmakta zorlanan oyuncular bunlar. Bu oyunculara ödenen rakamlar ile takıma katkısı olacak ve ilerisi olan oyuncular alınırdı.

Bu sezon alınan oyuncular,
Pasör; Cansu Özbay-Pelin Çelik Emniyetli 
Smaçör; Nazlı Alkan-Cansu Çetin-Miniriye Erdoğan-Elif Başaran
Pasör Çaprazı; Gina Mambru-Seray Altay-Sanja Starovıc
Orta;  Dilara Dağyar-Sinem Barut-Lynda Morales-Vesna Citakovic
Libero; Melike Çınar

Şimdi alınan oyunculara bakalım, resmi sitemizde yer alan kadroda;
“Nazlı Alkan-Cansu Çetin, Sanja Starovıc, Vesna Citakovic” bu oyunculara ne oldu, alındığına dair haberler yapıldığına göre şimdi neden mevcut oyuncu kadrosunda isimleri yer almıyor? Gittiyse neden gitti?
Gelelim sakat oyunculara,  “Seray Altay- Sinem Barut-Nilay Konar” bu oyuncular ne durumda sakatlıkları devam mı ediyor geçti mi? Takımla devam ediyorlar mı? Nedir durumları? Ziraa sakatlanan futbolcularımız hakkında sürekli bilgiler güncelleniyor…

Mesela Başkan ya da yöneticiler hiç antrenman izlemeye gidiyor mu? Deplasman maçlarında neden takıma destek olmuyor yöneticiler? Alınan oyuncular neye göre alınıyor? Bu alınan sonuçlar sorgulanıyor mu? Genç oyuncular neden takımda kalmak istemiyor? Kaç yıldır hiç ilk 4’te yer alamıyoruz hedefimiz başarılı olmak mı yoksa sadece ligde kalmak mı? Oyuncularda kondüsyon ne durumda antrenmanda sakatlanan oyuncularda olmuştu buna önlem alındı mı?

Ve en önemlisi takımın başarılı bir sezon geçirdiğini düşünüp daha iyisi için çabalayacağız diyip takımın beyni olan en önemli mevki için Pelin’i ve bu oyuncuları almak kimin fikriydi?

Genç takımımız başarılı iken neden A takıma oyuncu çıkarılmıyor? Bakınız diğer takımlardan alınan oyuncularda kendi takımlarının alt yapısından çıkan oyuncular. 4 sezondur A takım düzeyinde oyuncu neden çıkarılmadı?


Taraftar olarak hep, sevinmek için sevmedik diyoruz ancak gerçekten yatırım yapıldığında bakın taraftar nasıl destek oluyor en azından dünya yıldızı bir oyuncu transfer edilsin. Alınan oyunculara harcanan paralar ile kaç tane alınırdı… Gelip parasını alamadığı için kaçan oyuncularda oldu olmadı değil şu açıdan bakarsak biz futbolda ne paralar ödemiş kulübüz voleybol oyuncusu için mi ödenmeyecek. Bizim öncelikli sorunumuz şu diye belirtmeme gerek yok zaten okuyan sorunu bulup çözülmesi için destek olacaktır.

Evet BEŞİKTAŞLI Bayan Voleybol takımın bu durumda kendin çal kendin oyna durumunda…

Saygılar
Ayşegül KAYA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder