26 Aralık 2014 Cuma

Adnan kısTAK ETTİ artık!

Öncelikle Ülke voleybolumuza ve Beşiktaş’ımıza katkılarından dolayı teşekkürü borç bildiğimiz sayın Cengiz Göllü hocamızın ailesine ve voleybol camiasına baş sağlığı diliyorum. Büyük kayıp yeri dolmayacak bir kayıp.
Sanırım artık yazma zamanı geldi. Galiba nasılsa taraftar maçlara gelmiyor ben bu takımla gidebildiğim yere kadar gideyim mantığında yoksa bu rezilliğin başka bir açıklaması olamaz. Takımımızdaki görevine geldiğinden bu yana bakalım kendisi ne yapmış, hangi başarıları almış, hangi oyuncuları kazandırmış bize;

2011-2012 sezonunda göreve başlamış,
Göreve geldiğinde takımdaki mevcut oyuncular,
Pasör; Cansu Aydınoğulları
Smaçör; Gülşah Olçay-Gizem Sancak
Pasör Çaprazı; Yeliz Askan-Hilal Yabuz
Orta; Sinem Barut-Duygu Sipahioğlu
Libero; Pınar Eren

Aldığı oyuncular,
Pasör; Zülfiye Gündoğdu 
Smaçör; Tanya Sabkova (BUL) - Şeyma Ercan - Olena Gashuka Samsonova (UKR) 
Orta; Özlem Özçelik
Libero; Tuğçe Ergenç


Bu oyuncular ile sezonu 21 Puan ile 9. Sırada tamamlıyoruz. Ancak durum sanıldığı gibi değil yani burada şuç oyuncularda değil hocada çünkü, Adnan hocanın yabancı oynatma ısrarı ile elimizdeki; Cansu-Gülşah-Şeyma-Tuğçe gibi önemli silahları kullanamadığımız için bu sonuç kaçınılmaz oldu. Hemen bir örnek verelim,

Fenerbahçe – Beşiktaş: 3-0 (25-14, 25-20, 25-17) bu oyuncuların oynamadığı maç sonucu ve
Beşiktaş  Fenerbahçe: 1-3  (19-25, 28-26, 17-25, 20-25) Cansu, Şeyma, Tuğçe’nin oynadığı maç sonucu.

Sanırım bu sonuç ne demek istediğimi yeterince açıklamıştır. Çok iyi başarılar elde edebileceğimiz bir sezonda resmen düşüşleri oynadığımız bir sezon olarak sonuçlandı. Başarı konusunda kötü sonuçlandığı gibi oyuncu kadrosunda da çok garip durumlar oldu ama asıl

Sorgulanması gerekenler;
*Bu oyuncular neden takımdan gitti, kalması için bir şey yapıldı mı?

2012-2013 sezonunda göreve başlamış,
Yeni sezonda takımdaki mevcut oyuncular,
Pasör;
Smaçör;
Pasör Çaprazı;
Orta; Sevcan Eyi
Libero;

Aldığı oyuncular,
Pasör; Çağla Akın - Seda Eryüz
Smaçör; Ece Hocaoğlu - Aslı Köprülü - Yağmur Koçyiğit - Natalia Hanikoğlu
Pasör Çaprazı; Tereza Rossi Matuszkova (CZE) - Ana Lazarevic (SRB)
Orta; Gabriela Koeva (BUL) - Dicle Nur Babat - Fatma Sinem Karamuk - Tülin Altıntaş
Libero; Funda Bilgi


Bu oyuncular ile sezonu 31 puan ile 6. Sırada tamamlıyoruz. Ama asıl olay, yeni sezonda tüm oyuncuların gitmiş olması! Altyapımızdan çıkan Cansu bile takımdan ayrıldı. Şuan ligde canavar gibi oynayan Şeyma gibi bir oyuncuyu elimizden kaçırdık. Yani o canavar, Cansu-Gülşah-Şeyma-Tuğçe 4’lüyü kaybettik sebep? Kimse bilmiyor ya da işine gelmediği için açıklamıyorlar. Çok güzel ve başarılı bir kadroyu kaybettik ancak voleybola fazla ilgisi olmayan bir taraftar kesimine sahip olduğumuz için kimse sorgulamadı ve galiba bu durum voleybol şube yöneticilerinin ve hocanın işine geldi… Sonuçta amaç başarı değil ligde kalmaktı yoksa daha üst düzey oyuncular alınırdı. Belki de yönetiminde beklentisi buydu ligde Beşiktaş adının yer alıp burada da varız denilmesiydi.

2013-2014 sezonunda göreve başlamış,
Yeni sezonda takımdaki mevcut oyuncular,
Pasör; Seda Eryüz
Smaçör; Natalia Hanikoğlu 
Pasör Çaprazı;
Orta; Tülin Altıntaş-Gabriela Koeva (BUL)-Dicle Nur Babat 
Libero;

Aldığı oyuncular,
Pasör; Seda Türkkan
Smaçör; Paula Yamila Nizetich (ARG)- Selime İlyasoğlu - Ceyda Aktaş
Pasör Çaprazı; Marina Tumas (BLR)
Orta;  Nilay Konar
Libero; Naz Döner - Dilek Kınık - Ayça Naz İhtiyaroğlu


Sezonu 28 puan ile 7.Sırada tamamlıyoruz. Asıl bu sezon hepten garip, Orta oyuncu olarak alınan Tülin Altıntaş daha eli doğru düzgün topa değmemiş üstüne üstlük geçen sezon sakat olarak bilinen ve ne durumda olduğu bile belli olmazken hangi mantık ile yeniden sözleşme yenileniyor? Sonuçta takıma katkısı olan ve de şartları uyan oyuncu ile sözleşme yenilenir ama bu durumların hiçbiri uymuyor ona rağmen sözleşmesi yenilendi mantığı nedir bu transferin?

2014-2015 sezonunda göreve başlamış,
Yeni sezonda takımdaki mevcut oyuncular,
Pasör; Seda Türkkan
Smaçör; Natalia Hanikoğlu-Selime İlyasoğlu Hot 
Pasör Çaprazı;
Orta;Gabriela Koeva (BUL) 
Libero; Ayça Naz İhtiyaroğlu

Aldığı oyuncular,
Pasör; Cansu Özbay-Pelin Çelik Emniyetli 
Smaçör; Nazlı Alkan-Cansu Çetin-Miniriye Erdoğan-Elif Başaran
Pasör Çaprazı; Gina Mambru-Seray Altay
Orta;  Dilara Dağyar-Sinem Barut-Lynda Morales
Libero; Melike Çınar – Miniriye Erdoğan


Sezon daha bitmedi ilk yarı tamamlandı ve 5 puan ile 11.sırada yer alıyoruz yani bu puan ile düşme hattındaki takımdan biriyiz. Aldığımız o 5 puan, son sıradaki Yeşilyurt galibiyeti ve İlbank 3-2 galibiyeti onun dışındaki tüm maçlar üstteki tabloda da görüldüğü gibi 3-0 ve 3-1 bitiyor. Gelelim oyunculara, daha önce transfer edilen pasör Pelin Çelik takıma bir şey katamamış takımdan ayrılmışken tekrar almanın mantığı? Hem de zaten takımda 2 pasör varken alınma kriteri nedir? Oynanan maçlarda hiçbir etkisi yokken neden Seda ile devam edilmiyor? Tabi Seray ve Sinem sakatlandı, 3. Ligden oyuncu alınıyor neye göre alınıyor eğer böyle bir imkan sunuyorsan al altyapıdan oyuncu çıkar şans tanı en azından oyuncu kazanırız. 4. Sezonda olan hoca ne oyuncu kazandırıyor ne de başarı hatta mevcut oyuncuları bile takımdan kaçırıyor. Play Offa kaldığımız sezonlarda ilk etapta elendik. Balkan kupası kazandık ancak onu her sezon katılan tüm takımlar alıyor Ülkemizde.

Henüz her şey bitmiş değil deniliyor ama kendimizi kandırmanın mantığı nedir yani kalan maçların hepsini alıp Avrupa kupalarına katılma hakkı mı elde edeceğiz nedir yani, 11 maçta bu olumsuz sorgulanmaz mı hiç(!) Geçen seneki finali başarı sayıp sözleşme uzatıldı ancak unutulmaması gereken bir şey var, rahmetli Cengiz Göllü ile neler yapılmış bakılsın ayrıca ilk defa katılmıyoruz daha ne başarılar kazanılmış bir Beşiktaş voleybol geçmişine bakılsın bilmeyen taraftarımız için bu büyük başarıdır…

Sorunumuz çok, bu genç oyuncular neden takımda kalmıyor, bitmiş, tükenmiş bırakma noktasında  (Türk-Yabancı) olan oyuncuların alınma kıstası, alt liglerden oyuncu almak yerine neden altyapıdan oyuncu çıkarmıyoruz? Bitmiş ve kendine takım bulamayanların kurtuluş limanı neden oluyoruz? Bu transferleri neye göre yapıyoruz?

Alınan bu oyuncular ile başarının gelmemesi çok normal. Bu takıma yeni kan lazım, takımın üzerinde etkisi olan, alınan oyuncuların seçiminde payı olan bir menajer gerekiyor öncelikle ve tabi antrenör değişikliği.

Adnan Hoca görevde olduğu sürede 9.-6. Ve 7. Olmuşuz bu sezonda umarım yine sonuncu filan oluruz en azından ligden düşmekten daha iyidir…  Kazandığımız ne var derseniz, Balkan kupası. Ama kaybettiğimiz ne var derseniz, yetiştirdiğimiz oyuncular ve üstüne çok başarılı genç oyuncuları kaybetmiş olmamız. Yazılacak çok şey var ama şimdilik bu kadar. Eksiklerim varsa kusura bakmayın taraftar gözüyle bakarken aynı zamanda seyirci gözüyle de bakmaya çalışıyorum ve haddimi aşmadan takımımın daha iyi başarılar alıp üst sıralarda yer almasını istiyorum ve bunu da taraftarımızın görüp fark etmesi için yazıyorum bu yazıyı.

Son olarak;
Taraftar maça gelmiyorken eleştirme hakkına sahip değil diyebilir ancak unutulmasın, yeri geldiğinde takımada armaya da sahip çıkmasını biliriz. Sevinmek için sevmedik biz!

“Ortada böyle rezil sonuçlar varken biri artık buna dur desin;
Bu oyuncular neye göre alınıyor, neden her sezon yeniden takım kurulur gibi oyuncu alınıyor, takımın iskeleti neden kurulmuyor?  Ve en önemlisi bu kadar başarısızlık varken hocayı vazgeçilmez yapan nedir?“

Adnan kısTAK ETTİ artık!

SAYGILARımla
Ayşegül Kaya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder