25 Aralık 2015 Cuma

Voleybolda TEHLİKE Çanı Çalıyor!

Beşiktaş’ta kadın voleybol takımın ligden düşmesinden sonra erkek voleybol takımında da tehlike canları çalıyor.
Aynı yanlışlar yapılmasın diye örnek veriyorum,
Bayan takımında antrenör Adnan Kıstak ile bu şekilde devam edildi ve takımın düşmesi neredeyse garanti olmuşken görevi bıraktı…
2011-2012 sezonunda; 21 puan ile 9. Sırada tamamlıyoruz
2012-2013 sezonunda; 31 puan ile 6. Sırada tamamlıyoruz
2013-2014 sezonunda; 28 puan ile 7. Sırada tamamlıyoruz
2014-2015 sezonunda; 13 puan ile 11. Sırada tamamlıyoruz

Şimdi bunu neden yazdım, takımda yetişen geleceğimiz için önemli yetenekleri bu hoca ile kaybettiğimize hele hiç değinmeyeceğim, bu sonuçları alan hoca ile neden yıllarca devam edildi? Hadi onu da geç takımın göz göre göre düşmesine neden sessiz kalındı? Takım şuan 2. Ligde lider nağmalup devam ediyor. Koskoca takım ligden düştü hem de kaç sezon takıma bir başarı yaşatamayan Adnan Kıstak’a aman hocam ne yapıyorsunuz diye bir şey denilmemişken düştükten sonra sporcuyu suçlayacak duruma gelmek zaten basitliğin ötesiydi. Sonuçta bu kadar sezon başarısız bir hocayı görevde tutan sizken suçu sporcuya atıp kaçmak kolay bir yol olsa gerek… İşte hep bu yüzden,

Branşlar AMATÖR ama yönetimler PROFESYONEL olsun…

Gelelim şimdi erkek takımımıza;
Bu takım son yıllarda inanılmaz imkanlar ile mücadele ediyorken lige çıktı ve çıktığı sezon FEDA edildi ve o sezon takımın ligdeki oynama hakkı donduruldu hem de oyunculara sezonun açılmasına birkaç gün kala haber verildi. Ufak rakamlar alan sporculara alacaklarını feda edilmesi istendi vs.



“2012-2013 sezonunda lige katılım payını ödemeyen Beşiktaş yönetimi oyunculara şubeyi kapattığını bildirdi.
Dondurma gerekçesi; “Yönetimin bir sene boyunca, geçmişten gelen borçları temizleyeceği”
Efsane Başkanımızın da dediği gibi,
“Herkesi bir zaman için aldatabilirsiniz, Bazı kişileri her zaman aldatabilirsiniz, Ama herkesi her zaman aldatamazsınız! (Süleyman Seba)”

Lütfen artık şu amatör branş rakamlarını yüksek göstermekten vazgeçin ve gösterdiğiniz rakamları gerçekten takımın başarısı için harcayın. Evet takımlarımızın gidişatı kötü (Bayan takımı 2. Lige düştü) ama bunun suçlusu yönetim çünkü hedefleri her zaman şampiyonluk-kupa olarak seçmediler amaç ligde kalmaktı. Sen Beşiktaş’sın ve hedefin hep en büyüğü olmalı!
Bazı kişileri her zaman aldatabilirsiniz ama bu branşı yakından takip edenleri asla kandıramazsınız. Rakamları şişirirken o rakamlara uygunda oyuncu almanız lazım çünkü bu aldatmaya çalıştığınız bazı insanlarda artık ileride ne demek bu diye sorgulamaya başlayacaktır…

Bakın bu takım son yıllarda;
*2010-2011 sezonunda ise Beşiktaş bir kez daha ligde tutunamadı ve ligden düştü.
*2011-2012 sezonunu 2.ligde oynayan ve bu ligde normal sezonu namağlup lider bitirerek 1. Lige yükseldi.
*2012-2013 sezonunda lige katılım payını ödemeyen Beşiktaş yönetimi oyunculara şubeyi kapattığını bildirdi.
*2013-2014 sezonunda Beşiktaş, geçen sezon ligde haklarını dondurup 1.lige çıkma hakkından vazgeçtikleri için bu sezon 2. Ligde mücadele etti ve 1. Lige çıkmayı başardı.
*2014-2015 sezonunda Beşiktaş 8. Sırada bitirdi. Play Off etabında Balkan Kupasına katılma hakkı elde etti yeni sezonda.
*2015-2016 sezonunda Beşiktaş Balkan Kupasında mücadele etti ve 4 takımın olduğu bu kupada 3. Oldu. Ligdeki maçlarda ise, 11 maçın 4’ünü kazandı.

Kimsenin, öylesine meşgale olsun diye yönettiği bir branş olmaktan kurtaralım… Takımımız her 2 yılda bir 2. lige düşüp tekrar 1. lige çıkıyor. Bu branş hiçbir zaman külfet olmadı. Doğru yatırım yapılmadığı için bu sonuçlar kaçınılmaz oldu. Gelin hep beraber voleybol branşına sahip çıkalım daha önce baskette denedik büyük sonuç aldık bunu voleybolda da neden denemeyelim?


Onlar bu imkanda olmalarına rağmen yine de pes etmeden armamıza sahip çıktı.
Kimsenin sırf bu kulüpte görevli olmak için uğraştığı bir branş olmasın…
Branşlar AMATÖR ama yönetimler PROFESYONEL olsun…

SAYGIlar
Ayşegül Kaya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder