11 Ocak 2016 Pazartesi

Olimpiyat Rüyası...

Mart 2015’te Baş Antrenör olarak göreve gelen Ferhat Akbaş, Filenin Sultanları efsanesi nasıl bitirilir filmini bize çok iyi izletti. Gençlerin en verimli sezonları heba edildi.

Nasıl mı? Kısa bir gezintiye başlayalım sizinle;

Bahar Mert’li Federasyonun göreve başlaması ile ilk icraatı; Marco Motta’nın gönderilmesi oldu. Nedeni, Bahar Mert’in eski bir hesaplaşması… Lütfen artık kişisel çıkarlarınızı voleybola bulaştırmayınız. Yani bu yıkımın olacağının sinyalini, antrenörün gönderilme nedeni ve şekli zaten vermişti. 

Ağustos ayında oynanan turnuva ve maçlar boyunca yapılan tüm açıklamalar, hedef turnuvamız o değil bu değil şu değil diye diye yine sıfır elde ettik ve hayallerimizi bitiren kıta elemelerini olimpiyat hedefi göstermeye başladı.

Ve 2015-2016 sezonuna verilen arada oyuncular daha tatil yapamadan hemen takımı 1 ay kala topladı kamp için. Hal böyle olunca erken gelen yorgunluk oluştu takımda. Kampta bir oyuncumuz sakatlanıyor kadrodan çıkarılıyor ancak Federasyon sitesinde bilgilendirme yazısı yayınlanmıyor. Oyuncu Fenerbahçe oyuncusu olduğu için mi yoksa insanları bu konuda telaşlandırmamak için mi yayınlanmadı yazı. Kamp boyunca sakatlanana kadar emek harcadı, sporcuya teşekkür edilip geçmiş olsun yazısı yayınlamak bu kadar zor olmasa gerek.

Onu da geçin, 3 Ocak 2016 akşamına kadar 15 kişi çalışıp, hazırlanırken akşam kadrodan çıkarılan Büşra Cansu’nun çıkarılmasının nedeni nedir acaba? Umarım kendisi de bizimle aynı zamanda öğrenmemiştir. Madem elenecekti bu oyuncu neden maç gününden bir gün önceye kadar bekletildi? 

Gerçekten çok ilginç, takımın en önemli mevkisi olan pasör 21 Aralık ‘ta katılıyor kampa. Kamp boyunca takımda olan orta oyuncu maçtan bir gün önce kadrodan çıkarılıyor. Hani madem Hande ve Özge, Gözde oynamayacaktı neden alındı kadroya? Gözde Kırdar o kadar düşük yüzdelere karşılık neden hep oyunda oldu?


İstatistiğe baktığımız zaman diyeceğim ama onlarda doğru düzgün girilmedi. Turnuvayı nereden tutsan elinde kalıyor…


Yanlış girilen istatistik belki de Eda Erdem Dündar’ın yerine Kübra Akman’ın  dream team takımına seçilmesine neden oldu.



Mesela,
*Sporcularımız neden Volley otelde kalmadı?
*Dj’in sanki savaşa gider gibi Rusya maçında Osmanlı marşı çalması, yallah cinler-Hande Yener vb şarkılar çalması gerçekten komikti. Birinin ona barda, cafede değil Milli maçta şarkı çalacak olmasını hatırlatmadı sanırım.
*Dansçıları sadece oraya bayrak sallamak için çıkardıysalar ona gerek yoktu zaten bütün salon bayrak sallıyordu. Salona anons yapılırdı bizim maçlarımızda seyirci Meksika dalgası yapardı ve emin olun daha etkili gösteri olurdu.
*TRTSpor spikerleri zaten vahşet ötesiydi, oyuncu isimleri karıştırmalar vs. resmen sesi kapatın maçı öyle izleyin düşüncesini yaşattı herkese. Hatta o kadar vahşetti ki her maç sanki aynı spiker maç anlatıyormuş gibi hissettirdi..
*Salona fotoğraf,  kamera vs alınmama nedeni nedir mesela sponsorumuz Saran medya ne yaptı bu maçta hayır yani hiçbir değişiklik göremedik. Sürekli her açıklama altına sıkıştırılan şunu bunu getirmeyin derken dedik herhalde sponsor değişik bir şey yapacak o yüzden bu yasak :)

Ayrıca bir diğer nokta; sponsor logosu neden böyle küçücük yer aldı formada? O kadar paraya ancak bu olur der gibi.


Sponsorumuz da kafayı yedi, alınan başarısızlığı gurur verici buldular… 


Milli Takım tecrübe edinme yeri değil…
“Ferhat çok iyi bir gözlemci.  Sabır gösterilmeli.”

“3 yardımcı hoca, 2 kondisyoner, 2 istatistik ant. 1 doktor, 2 masör, 2 fizyoterapist” neredeyse oyuncu sayısından çok staf ekibi var? Ama yardımcı hocaların oyuna müdahale etmesine izin vermiyor kendileri madem öyle neden 3 yardımcı hoca görev aldı ekipte?

Kendisine zaten çok sabır gösterildi kaybedilen turnuvalar ve Olimpiyat bileti yeterli olmadı mı?

Buda yeterlidir herhalde onun için. Takım elbise ile bu işler olmuyor. Toplantı yapmıyoruz maç yapıyoruz…

Para biriktirip biletleri almaya çalışanlar mı dersin, sınava çalışmak yerine ekran karşısında maçları izlemeye çalışan mı dersiniz bu kadar özveride bulunan insanlara kendi evimizde 4. Olup olduk buda başarı diye yutturmaya çalışmak gerçekten rezillik tek kelime ile…

Bu zamana kadar başarısız olan antrenörler gönderildi ancak Ferhat Akbaş’ın görevinde kalacağına şimdiden herkes alışsa iyi olur… İtibarı toparlaması ve tecrübe edinmesi için tekrar şans verilecektir. Umarım kalan jenerasyon da onun bu bitmeyen son şansında yok olup gitmez!

Hişşşt sessiz olun kimse bu başarısızlığı duymuyor boşuna kendinizi paralamayın…
Filenin Sultanları üzülmeyin, ağlamayın sakın. Emeğinize sağlık. Bize yıllarca güzel başarılar yaşattınız.

Kaçıncı olduk sorusunun cevabını zaten hocamızın kendi vermiş;



Başka söze gerek yok…

Öyle başa böyle tarak… Suç sizde değil sizin en verimli sezonlarınızı zor bela Tvf’nin antrenörlük belgesi vs aldırarak böyle büyük bir görevi kaldırabileceğini düşündükleri çok yetenekli antrenörümüz düşünsün… 

SAYGIlar
Voleyblok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder