11 Aralık 2012 Salı

Aynen Devam!

Mevcut yayın saçmalığı yüzünden maçı izleyemedim.

Ligin en önemli maçlarından birini hem uygun olmayan salona hem de herkesin izleyemeyeceği bir kanala veriyorsunuz, sonra da voleybola olan ilgi artsın istiyorsunuz.

Her neyse, maç öncesi Eczacıbaşı’nın çok iyi bir oyun ortaya koyacağını düşünmüyordum. Çünkü takımın ilk maçlarından beri var olan sorunlar halen devam ediyor.

En büyük sıkıntı Özge. Bilemiyorum belki devam etmek istediği takıma Naz’ın gelmesi nedeniyle yaşadığı mecburi ayrılık onun aklını voleybola vermesine mi engel oluyor. Çünkü Özge üst düzey bir pasör olmasa da, mücadeleci, elinden geleni yapmaya çalışan, cesur paslar atabilen bir oyuncuydu. Şimdi bu özelliklerin yerinde kavak yelleri esiyor.

Sezon başından beri bekliyorum. Hatta Azerrail Bakü ile yapılan ilk maçtan sonra bir yazı hazırlamıştım fakat hemen önyargılı olmayıp durum düzelir diye safça bir beklenti içine girdiğimden olsa gerek yayınlamadım. Micelli’nin artık ülkemize geldiği ilk sene ile alakası yok. Oyunu yönetmesi, oyuncu seçimi, verdiği taktik…


Özge bu kadar kötü oynuyorken, Asuman oynamazsa ilk 6 da başlamazsa bu oyuncu ne zaman oynar? Bu kız bu kadar az şans bulursa işler kötü gittiğinde takımı toparlamasını nasıl beklersiniz? Keza son şampiyonlar ligi maçında ara açıkken bile oyuna almadınız. Anlaşılan o ki Büşra’nın bir sakatlığı var ve bu kız yeterince katkı veremiyor, zaten Özge’den bir maçta 3-5 pas alıyor alamıyor, yüz ifadesini görmüyor musunuz? Madem sakat niye Ceylan’a şans vermiyorsunuz? Takımın her iki pasörüne de orta oyununu işlemelisiniz, beyinlerine adeta kazımalısınız yoksa hep köşe, köşe, köşe, nereye kadar?



Takımın başında İtalyan antrenör var, ancak eski ekol Rus takımları gibi tek oyuncu ile oynuyorsunuz. Poljak bile silinip gitmek üzere. Bu iş tabiki böyle devam edemez, bir yerde patlayacaktı belki de Vakıfbank maçı ile patladı ve umarım güzel bir ders olmuştur. Mevcut kadronuz ile de güzel işler yapabilirsiniz ancak bu takımda Senna Usic’in veremediği katkıyı düşünecek olursak bir smaçör takviyesi şart. 2 yıllık yenilenen sözleşme umarım seneye devam ettirilmez, Eczacıbaşı’nın Sarıyer’de kiralık oynayan smaçörü Cansu var takip edenler bilir, biraz cesaretiniz varsa onu oynatabilirsiniz.


Bir sonraki maç 11.12.2012 Salı günü, Şampiyonlar Ligi maçı. Grup lideri olmayı garantilediniz, eğer bu maçta da ilk 6 içerisinde Buse-Asuman-Gözde-Ceylan-Petrovic olmazsa artık yapacak bir yorum inanın kalmıyor. Oyuncular oynasın yeter ki, en kötü ihtimalle yenilirsiniz ama onlar oynamış olurlar. Bu oyuncuları Guidetti’nin yaptığı gibi hem psikolojik hem de fiziksel olarak her zaman hazır tutmak zorundasınız. Bunun başka bir alternatifi yok.

Eczacıbaşı’nın Vakıfbank’a yenilmesi ne ilk ne son, ne de bir şeylerin bitişinin göstergesi. Burada önemli olan mevcut sıkıntıları gidermeye yönelik adımların atılmıyor olması. Sonuçta illaki maçın bir kazananı olacaktı. O da Vakıfbank oldu.

Sevgilerle
Damla ÜNVER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder