10 Ocak 2013 Perşembe

2. Lig A-B Grubu Bayanlar

2. lig ve 3. lig takımları, 1. lig takımlarına göre güncel bilgi açısından biraz geride olduğunu düşünerek detaylı bir bilgi araştırmasına girdim. Çoğu takımın resmi sitesi ve bu sitede her hafta oynanan maç sonuçları yer almakta ancak bazı takımların mevcut takım kadroları yer almamakta.

2 lig A Grubu Bayanlar,

A Grubu lideri Salihli Belediyesi;
A Bayan Voleybol Takımı
Şube Sorumlusu: Gülabi Turan
Antrenör: Rahmigül İlter
Masör: Mahmut Ünal
Lisanslı Oyuncu Sayısı: 290


Video: http://www.youtube.com/watch?v=B7r-YJUTeTE
Takım Resmi Sitesi: http://www.salihli.bel.tr/solmenu.aspx?id=55

Karşıyaka;
Baş Antrenör: İsmail Yengil
Yardımcı Antrenör: Caner Atasever
Antrenör: Giray Yıldırım
Menajer: Fatih Sert


Salihli Belediyesi ve Karşıyaka 9 galibiyet 2 mağlubiyet ile ilk 2 de yer alırken grubun son sıralarında 0 galibiyet ile Koç İ.Ö.O yer alıyor.

Salihli Belediyesi, ligdeki başarılı grafiği Türkiye kupasında çizemedi ve 2. Etabın son maçında kupaya veda etti. Galatasaray Daikin’e karşı etkisiz oyunu sonucu yarıfinalde 3-0 yenilerek elenirken bir diğer 2. lig İzmir temsilcisi 1. Lig ekiplerinden Bursa Büyükşehir’i altın set ile eleyerek adını yarıfinale yazdırdı.

Her 2 takımında altyapıları bulunmakta ve özellikle Karşıyaka,
Türkiye ligine bir çok önemli isim kazandırmış bir kulüp. Maddi sıkıntılar nedeni ile 1. lige veda etmek zorunda kalmıştı ve bu sene 100. Yılın şerefine tekrar İzmir’i deplasman listesine eklemek için ciddi bir mücadele vermekte. Geçen sezon 100 yıllık çınarı ayakta tutmak için taraftar yönetimde görev alarak bir proje ile bu branşı ayakta tutmak için; “karşıyakavoleyboluyaşatacağız” adı altında bir site kurarak takıma maddi anlamda destek olmaya çalışmıştı ve başarmıştı da. Sözde İzmirliyiz 35,5 diye naralar atan insanlar takım için birkaç milyarı çok görmüştü. Futbol branş takımlarının en büyük sorunu futbolun gerisinde kalıp 2. Plana atılmak. Ama Karşıyaka böyle olmamalı çünkü ligdeki bir çok oyuncu Karşıyaka altyapısında yetişmiş ülke voleybolumuza kazandırılmış sporcular. Bu imkanlar ile mücadele edip pes etmeyen takım belki de sponsorlu olsa daha farklı başarılar elde edebilirdi… Eski havasını yakalaması dileği ile eee artık İzmir deplasman listesine eklenmekte geç bile kalıyor!!


Video: http://www.youtube.com/watch?v=gdfgiIIoGHM
Takım Resmi Sitesi: http://www.kskvoleybol.com/

A grubunu genel olarak değerlendirirken;
Arkas Spor’un erkek takımı olarak ligde söz sahibi olup tüm kupalarda mücadele ederken, bayan takımının sürekli alt liglerde yer alması biraz ilginç… Belki de her 2 takıma da sponsor olmak külfetli diye düşünerek bayan takımını belirli noktada tutuyor olabilirler.

Şişli sporda alınan mağlubiyetler sonucu; Osman Uraner ile anlaştı ve antrenör transferi ile oyuncu transferlerinin de gerçekleşeceği bilgisi verilmekte.

2 lig B Grubu Bayanlar,
B grubu lideri İdman Ocağı;

İdman Ocağı 9 galibiyet ile liderliği elinde tutarken, 8 galibiyet 2 mağlubiyet ile Halkbank Gazi Üniversitesi, Ank. Karayollarını geride bırakarak 2. liğe oturdu.



İdman ocağı kadroyu tecrübelendirip, güçlendirmek için 1. Lig takımlarından oyuncu takviyesi yaparak Didem Ege ve Merve Eskikaya’yı takıma transfer etti.


Video: http://www.youtube.com/watch?v=vFhPhYmZhgY
Takım Resmi Sitesi: http://idmanocagi.org/

Halkbank Gazi Üniversitesi;
Bazı branşlarını kapatma kararı alan Gazi Üniversitesi, voleybol şubesini kapatma kararını buldukları sponsor sonucu geri çekerek lige devam etme kararı aldı. Böylece Gazi Üniversitesi Halkbank desteği ile devam etmekte. 2008-2009 sezonunda Gazi takımı 1. Ligde yer alıyordu ancak fazla tutunamadı ve o sezon tekrar ligden düştü. Bu sezon çabaları ile ilerisi için daha farklı bir yol çizileceği izlenimi vermekte.


B grubunu genel olarak değerlendirirken; Geçen sezon ligden düşen Pursaklar V. İhtisas bu sezon tekrar 1. Ligde yer almak için sezonu en iyi şekilde bitirerek iddialı olmak istiyorlar.

Bir diğer takım ise tvf spor lisesi federasyonun kurduğu proje sonucu ligde diğer takımlar ile mücadele ederek tecrübe edinilmesi amaçlanıyor. Şuan bu proje ne durumda bilinmiyor ancak oyuncu yetiştirme konusunda uygulamaya geçtiği andan itibaren kaç oyuncu kazanılmış bunun bir açıklaması ya da bilgilendirilmesi yapılmadı. Bilindiği üzere alınan genç ve yıldız bazında büyük başarıları Tvf Spor lisesi öğrencileri ile alındığını iddia eden eski federasyon aslında bu oyuncuları, diğer takımlardaki gençleri toplayıp son dakikada oluşturduğu takım olduğunu insanlara açıklamak, belirtmek yerine başarıyı federasyona maletmişti. Tabi ki başarı ülkemiz adına alınıyor ancak onlara emek harcayıp çabalayan altyapı antrenörlerine yapılan vefasızlıkları da kusura bakmayın görmezden gelemem…  

Grubun bir diğer takımı, Ankaragücü yoktan var edip voleybolda varız yılmadık mücadele ediyoruz dercesine her şeye rağmen genç takım oyuncularının takıma sahip çıkması ve veli destekleri ile başarıya bir adım daha yaklaşıyorlar. En azından ben öyle düşünüyorum. Futbol takımındaki sorunların voleybola da yansıması sonucu ligden düşen tüm tecrübeli oyuncularını kaybeden Ankaragücü ligden çekilmeyip 2. ligde devam edip tekrar eski günlerine dönme mücadelesi veriyor. Taktiri hak ediyorlar…

Ligin son sırasında yer alan Dicle Üniversitesi  ligden çekilmiş. Birkaç yıl öncesinde Diyarbakır ekibi rakiplere deplasman yaşatıp güçlü ekiplerden olmuştu. Daha sonra yaşanan maddi imkansızlıklar sonucunda antrenman yapacak salon bulamadığı için evin bahçesinde antrenman yapmalarının yanısıra deplasmanlara gidecek maddi imkanlara sahip olamadığı için ligden düşmüştü. Sanırım bu sorunlar hala devam etme ki ligden çekilmiş. Şöyle bir gerçek var ki bu takım 7 oyuncu ile 1. Lige çıkma başarısı göstermiş bir takım. Baktığımız zaman pasif görünebilir ama zamanında iyi işlere ve güzel başarılara imza atmış bir Üniversite takımıydı…

Dicle’nin ligden düşmesi ile 0 galibiyet ile son sırada bir diğer üniversite yer almakta, Anadolu Üniversitesi.

Böylece aslında alt liglerin imkansızlıklara rağmen nasıl mücadele ettiklerini görmemiz zor olmasa gerek. Salihli, İdman Ocağı gibi takımların gençleri spora, voleybola özendirmek için birer fırsat olduklarını düşünüyorum. Takımların maddi sıkıntılar ile küçük oynadıkları, aslında voleybolda eksik yönümüzü ortaya çıkarıyor bu da sponsorları bu branşa nasıl çekmemiz gerektiği! Daha önce bunu dile getirdiğimde; federasyonun görevi sponsor bulmak değil demişlerdi. Şimdi bakıldığı zaman lige katılım payı 30 milyar ancak lig başarısı için takıma 10 milyar civarı ödül veriliyordu. Yani paran varsa lige katılırsın yoksa parayı denkleştirene kadar beklersin. İşte bunun önlenmesi için bir şeylere öncülük edilmesi gerekiyor.

Saygılar
Ayşegül KAYA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder