5 Ekim 2015 Pazartesi

Ne olacak şimdi Filenin Sultanları Bitanesi?

Şimdi size kısa ve öz şekilde alınan bu başarısızlık hakkında bilgi vereceğim.

Her şey Özkan Mutlugil ve ekibinin Türkiye Voleybol Federasyon görevini devralması ile başladı. Görev devralındığı anda yapılan ilk icraat;

Göreve geldiği anda ilk değişiklik Antrenör değişikliği oldu.
“A Milli Bayan Voleybol Takımı Antrenörü Motta, ”Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, yönetim olarak artık farklı amaçlarının olduğunu ve benimle devam etmek istemediklerini söyledi. Bu takıma iki yıl emek verdim, çok yol aldık, ilklere imza attık. Ancak göreve geldiğinden beri benimle bir kez bile konuşmayan yönetim, tek cümleyle yollarımızı ayırdı. Bunu pek profesyonelce bulmadım" dedi.”

Yukardaki açıklamaya karşılık TÜRKİYE VOLEYBOL FEDERASYONU RESMİ SİTESİ’ nden yapılan açıklama aşağıda yer alıyor resmen facia gibi…

 “TVF'nin almış olduğu kararları sorgulamak baş antrenörün hakkı ve haddi değildir. Federasyonumuzun, hizmet sözleşmesiyle çalıştırdığı antrenörlere hesap verme zorunluluğu yoktur. Motta'nın hukuka aykırı, nezaket dışı ve haddini aşan açıklamalarını geçirmiş olduğu ağır ameliyatın, ruh halini ve çalışmalarını etkileyecek derecede olumsuzluk yarattığının bir göstergesi olarak kabul edilmesi gerekir.

Gerek bu tutumu, gerekse kendisiyle devam edilmeme kararının açıklandığı görüşmede TVF'nin geçmiş ve yeni yönetimine ilişkin suçlamalarda bulunması, çalışmama kararımızın yerindeliğini de göstermiştir. TVF ve voleybol camiası kişilerden üstündür. Kimse vazgeçilmez değildir. Voleybol camiası, başarıları sadece kendine bağlayanlara, kendisini vazgeçilmez sananlara, haddini aşanlara her zaman haddini bildirmiştir. Bildirmeye de devam edecektir.”

Yukarıda yer alan sorgusuz, nedensiz hocanın takımdan kovulma nedeni çok basit,


Eczacıbaşı’n da oynadığı sezonda antrenörü olan Marco Aurelio Motta formasını o zamanların genç ve yetenekli oyuncusu olan Naz Aydemir’e kaptırdığı için.

Her neyse Marco Aurelio Motta’dan boşalan göreve bir diğer İtalyan Massimo Barbolini getirildi. Yani Galatasaray Daikin'in başında bulunan antrenör. Sezon boyunca maç maç gezip oyuncu izlemesi gerekirken önceliği Galatasaray Daikin başarısıydı. Herhalde oyuncuları kendine rakip olduğu takımlarla maç yaparken izliyordu. Hal böyle olunca neden o zaman kimse hem Milli takım hem de lig takımı nasıl çalıştırılır diye isyan edilmedi, eleştirilmedi de şimdi birden Türk savunuculuğuna soyunuldu.


Kusura bakmayın ama bir zamanların efsane olan filenin sultanlarını şimdi bırakın finalleri ilk 3 göremeyecek noktaya getiren birini sırf Türk hoca (Ferhat Akbaş) olduğu için savunamam kusura bakmayın. Massimo Barbolini neden eleştirilmedi o zaman niye sus pus oldunuz diyenlere bir hatırlatma, o zamanda Ferhat Akbaş yardımcı hocamızdı ve onunda görev aldığı takımımız 2013’te Avrupa Şampiyonasında 7. Oldu.

Yani kendisi yardımcı antrenör de olsa, as antrenörde olsa sonuç ortada! Neymiş Giovanni Guidetti oyuncularımızı iyi tanıyormuş yahu adama sormazlar mı o oyuncuları tanıyorsa senin hocan da onunla aynı takımda çalıştı beraber aynı takıma taktik verdi o da onu tanıyor. Onunda elinde kozlar var oyuncularında hocasını tanıyor. Ama ne hikmetse rakip antrenörün seni resmen açık ve net bir şekilde saf dışı bıraktı.

Hayal dünyasında yaşamaya gerek yok gerçekler aşağıda ki  9 satırda yer alıyor;

Görevde olduğu sürede alınan başarılar;
Montreux Masters Turnuvası (Şampiyonluk)
Avrupa Oyunları Bakü (Şampiyonluk)
U23 Bayanlar Dünya Şampiyonası (2.lik)
CEV Bayanlar Avrupa Ligi Şampiyonluğu (2.lik)
U18 Bayanlar Dünya Şampiyonası (4.lük)
U20 Bayanlar Dünya Şampiyonası (10.luk)
FIVB Dünya Grand Prix (10.luk)
2015 Üniversite Oyunları (13.lük
CEV DELA Bayanlar Avrupa Şampiyonası (4.lük)

Her finalde başrolde olmak istedi sevgili Ferhat Akbaş hocamız çnk kupa alırsa cv’de +1 olacaktı. Ama haberi yok ki 0 birden gelir ve hepsini götürür.  

Asıl vahim olan;
İnsanları kandırmak için 3.lük maçı oynanırken site girişine daha önce oynanan final maçını yayınlatmak zaten komedi ötesi. Voleybolu yeni öğrenen, duyan insanları kandırıp, bakın başarılarımız bunlar diye kandırmak için güzel bir yöntem. 



Yukarıda yer alan fotoğraf site girişinde yayınlanan video görüntüsü… Gerçekten çok vahim.

Ne çakma İtalyanlar gördü bu takım diyenler zamanında Nazlardan, Esralardan vazgeçti kendi kulüplerinde… O yüzden sırf yazmak için yazılmasın ve aylarca kampta kalıp ülke başarısı için mücadele eden sporcuların emekleri heba edilmesin.

Gerçekler bu sevgili voleybol severler kabul edin veya etmeyin durum çok net, 1 yılda hepten düşüşe geçtik. Son yılarda çok yetenekli ve başarılı gençler yetişti ve bunlar en verimli zamanlarında katkı sağlama vakti geçmeden takıma adapte edilmeli. Milli Takım konumu kendini geliştirme tecrübe edinme kampı değil. Sezon boyunca en iyi performans göstermiş ya da yetenekli oyuncular seçilir ve Ülkesi adına başarı için mücadele eder. Umarım bir gün bizimde ülkemiz de bu gerçek kural uygulanır..

Hedef turnuva o değil bu değil diye diye koca yaz turnuvalarında koca bir 0 ile baş başa kaldık.

Ne olacak şimdi Filenin Sultanları Bitanesi?

O sussun bu sussun, her şey güllük gülistanlık her yere cevap yetiştirme vs. ama yeter bu takım yıllarca emek harcadı bu sıralamayı yakalamak için. Birilerinin şahsi çıkarları için sıfıra çekilsin diye değil.

Ocakta oynanacak turnuvada ne mi olacak, yukarıda alınan başarı sıralaması ve sonuçlarına bakarsanız cevap vermek için zorlanmazsınız.

İşte böyle hedef turnuvada amacımız şampiyonluk derken birden kendimizi, Avrupa 4.sü de olmak da bir başarıdır durumu içinde bulduk...

Öyle işte başka diyecek bir söz yok ocakta göreceğiz ne olacağını hep beraber. 

Başarılar 
Voleyblok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder