18 Nisan 2016 Pazartesi

Harika Kızlar Devam Ediyor!

1.BÖLÜM

Geçtiğimiz hafta sonu İtalya’da düzenlenen dörtlü finallerde Vakıfbank ve Fenerbahçe’nin ikinci ve üçüncü olarak ülkemize dönüyor olması gurur verici. Artık ambargo koyduğumuz Avrupa Kupalarında en önemli ülkelerden biriyiz.

Şampiyon takımın ülkemizden çıkmaması biraz burukluk yaratmış olsa da, bazılarının hafife aldığı Pomi’nin kelimenin tam anlamıyla nasıl baş belası bir takım olduğunu Eczacıbaşı – Pomi maçlarını izleyenler hatırlayacaktır. Çok az hata ve çok iyi pasör ile oynayan klasik bir İtalyan takımı. O yüzden Vakıfbank’ın finalde onlara kaybetmiş olması kimseye Vakıfbank’ın kötü oynadığı için kaybettiğini düşündürtmesin. Vakıfbank da çok iyi oynadı ancak İtalyan takımı da çok iyi hazırlanmıştı.

Beklentiler hep Vakıf – Fener maçı galibinin şampiyon olacağı yönündeydi. Ben şampiyon takım için tahminde bulunamadım ama Fenerbahçe’nin bu defa finale çıkacağını düşünmüştüm fakat Vakıfbank’ın sisteminin sürekliliği bu maçta setlerde geriye düşmelerine rağmen onları öne geçirip kazanmalarını sağladı. Maçtan sonra Abondanza’nın yapmış olduğu açıklamaları şaşırtıcı buldum, kendisi pasların, kenardaki oyuncuların katkısının, servislerinin çok kötü olduğunu söyledi. Bu haberi okuyanlar da şaşırmıştır diye düşünüyorum, çünkü Fenerbahçe’nin yabancı pasörü de, kenarda bekleyen oyuncuları ve attıkları servisler de sezon boyunca sıkıntılı değildi. Vakıfbank’ın iyi oynamasına şaşıran Abondanza’nın aklına acaba kendi takımını bu organizasyon için yeterince iyi hazırlayamamış olabileceği ihtimali gelmiş midir? O da ayrı bir tartışma konusu.

Sonuç olarak, birincilik kürsüsünü alamasak da ikinci ve üçüncü olarak geri döndüğümüz ve güzel geçirdiğimizi düşündüğüm bir turnuva daha bitti, eminim ki gelecek sezonlarda da bu başarılarımız katlanarak devam edecektir. Emeği geçen herkese teşekkür etmek gerekir.

2.BÖLÜM

Sevgili federasyon;

Takım oyunlarında en başarılı olduğumuz bir alanda böyle güzel başarılar elde ediyoruz, oyuncular bunlar için gece gündüz çalışıp emek harcıyor ancak buradan Federasyon’a sormak istiyorum; sizce izlemiş olduğunuz yayın politikası ile özellikle dörtlü finalde takımlarımızı ne kadar desteklediniz? Voleybol siteleri dışında doğru düzgün haber yapan ve bu maçların oynanıp takımlarımızın madalya ile ülkemize döndüğünden kimsenin haberi yok. Sizce neden? Çünkü Avrupa’nın en önemli voleybol turnuvasını kalkıp şifreli bir kanala bütün yıl boyunca verdiniz, hadi bunu yaptınız diyelim bari dörtlü final maçlarını NTV Spor ya da TRT’nin herhangi bir kanalı verseydi de herkes rahat rahat izleseydi. Sözüm ona voleybolu sevdirmeye çalışıyorsunuz ancak bu yayın politikasından vazgeçmediğiniz sürece istenilen seyirce kitlesine asla ulaşamayacaksınız.

Önümüzdeki hafta şampiyonluk maçları başlayacak, aynı şey orada da yaşanacak, bazı maçlar şifreli kanaldan bazı maçlar NTV Spor’dan yayınlanacak. Voleybolun şifreli kanala geçerek yayın yapabiliyor olması için hangi aşamalardan geçmesi gerektiğini burada anlatacak değilim, fakat bomboş salonlarda bir sürü voleybol maçının oynandığı bir dönemde bu şekilde yayın politikası izlemeye devam ederseniz istediğiniz seyirciye ulaşmanız çok zor.

Bu duruma bu kadar tepki gösteriyorum, çünkü kendi ülkemin iki güzel takımı çok önemli bir turnuvada maç yapıyorlar ve bunu izleyemiyoruz. Çok merak ediyorum D-Smart kanalından yapılan yayınları Türkiye’de kaç kişi izledi acaba keşke böyle bir istatistiği paylaşsalar da biz de görsek.


Umarım gelecek sezon izlediğiniz bu yanlış yayın politikasından vazgeçersiniz de bizler de rahat rahat maçları izleyebiliriz.

Sevgiler
Damla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder