17 Nisan 2013 Çarşamba

Ah Manşet Vah Manşet


İnsan aynı şeyleri yazmaktan bıkıp usanıyor. Sanki birileri özellikle, bir kasıt içerisinde bu süreci başından sonuna yönetiyor da takımı böyle bir hal içerisinde sokuyor diye düşünüyorum.

Maçın istatistiklerine bakma fırsatım oldu, izlemeden de şöyle bir canlandı aklımda olan biten.

Sağ olsunlar, maçların bir kısmını bizlere izlettirmedikleri için ancak böyle istatistikten medet umuyoruz. GS TV’nin her iki maç içinde yayın akışında banttan görünüyordu maçlar ama malum yenilince, maç yayında kuş oldu uçtu ya da gece saat kaça koydularsa, herkes uyurken yayınlanmış olabilir. Her neyse.

Şimdi sırasıyla bakalım; ilk set Galatasaray’ın 14 sayısı var. Bunun 8’i Eczacıbaşı’nın yapmış olduğu hücum ve servis hatası. Sadece 5 sayı almışlar o da hücumdan. Kalan 1 sayının ise akıbeti meçhul. Olumlu manşet %18, mükemmel manşet %5. Başka bir söze gerek var mı? Manşet almanın yarısı psikolojiktir. Demek ki manşet alan oyuncular tamamen dağılmış. Maça direk yenilmiş olarak çıkmışlar. Eczacıbaşı’nın iyi servis attığı malum ancak bu oranların açıklanabilecek hiçbir yanı yok. Şimdi transferleri yapan her kimse oturup voleybol bilgisini tekrar bir düşünsün. Ya bu işi hakkıyla yapsınlar ya da yapacak olan insanlara bıraksınlar. Koca set 1 tane blok olmaz mı? Olmuyormuş demek ki.


İkinci set manşet azıcık kıpırdanınca işler değişir gibi olmuş. Muhtemelen Eczacıbaşı gevşedi ve servislerin etkisi azaldı diye tahmin ediyorum.

Üçüncü sette de Galatasaray’ın 16 sayısı var, 8’i Eczacıbaşı’nın hatalarından.

Daha yazmaya gerek duymuyorum. Bu takımın bu performansı sizler için yeterli geliyor demek ki. Mücadele yok, sıfır. Eczacıbaşı’nın seni servis atarak zorlayacağını biliyorsun o zaman, bırak Gioli yerine Sano’yu libero oynat. Sanki Gioli takımı sürüklüyor. Gelecek sene takımda olmayacağı haberleri okudum umarım doğrudur.

Seneye şu takımı kurarken lütfen, manşet alabilecek oyunculardan oluşturun. Siz manşet alan oyuncuyu getirirseniz, geri kalanlar bir şekilde yapılır.
Damla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder