24 Nisan 2013 Çarşamba

Asuman!


Adını ödül için anons ettiklerinde yaşadığı şaşkınlığı ve yüzündeki mutluluğu anlatmaya gerek yok sanırım. Eğer ben yanlış bilmiyorsam bu Asuman’ın 1.Lig’de aldığı ilk bireysel ödül.

Final serisinde o kadar iyi servis atan isimler arasında aldı bu ödülü. 
Sonuna kadar hak etti.


Final serisi boyunca onun oyununu eleştirenler oldu.  Ancak bu eleştirilerin çoğu Eczacıbaşı’nın kenar yönetimine gitmeliydi Asuman’a değil. Eczacıbaşı’nın ligde şampiyonluk iddiasının olmadığı yıl Maja’nın arasında bekletildi, Beppe antrenördü. Geçen 2 sene Elif’in arkasında bekletildi. Çoğu zamanda şampiyonlar ligi maçları da dahil oyuna girdi fark yarattı. 2 sezon önceki Cannes maçlarının nasıl kazanıldığını merak eden varsa açıp izlesin. Bu sene de Özge’nin arkasında bekletildi uzun bir süre. Hem de Özge’nin kötü oyununa rağmen. Asuman oyuna girip işleri düzeltmesine rağmen.

İlk zamanlarda attığı paslarda vücudunun aldığı şekil ile final maçlarındaki hali arasında çok fark var. Resmen vücut kıvrılmaya başladı yavaş yavaş. Evet ortaya çok az pas attı, zaman zaman o paslar yerini bulamadı vs. Bunlar tabii ki eleştiri konusu ancak bunu eleştirmek için önce bu kızın geçtiği aşamaları, tecrübesini konuşmak lazım. Eğer Eczacıbaşı’nda etkili bir smaçör olsaydı, Eczacıbaşı şampiyon olabilir miydi? Evet olabilirdi ve bunu Asuman ile de pekala yapabilirdi.

Eczacıbaşı’nın yabancı pasör transferi yaptığı doğru ise, en azından Asuman’ı artık 2. Pasör yapmaktan vazgeçsinler. Bu kız yedekliği hak etmiyor. Yeter ki gelişimine katkıda bulunmaya devam edin.

Sevgiler,
Damla.

1 yorum:

  1. Katılıyorum, beğenen kimse yok şimdi. Sonra aklımızda neredeydi diyecekler... Gökhan...

    YanıtlaSil