26 Mayıs 2012 Cumartesi

TÜRKİYE voleybol federasyonunun SAHİPSİZ Kulüpleri…


Hasta bir Beşiktaşlıyım ve bununla da GURUR duyuyorum ancak söz konusu amatör branşlar olunca fanatikliği bir köşeye bırakıp herkesin hakkını veririm.

Bizim kulüp olarak voleybola bakış açımız; hem taraftar hem de yönetim olarak ne durumda uzun uzun yazmama gerek yoktur sanırım. Her sene Ankaragücünden oyuncu toplayıp, Fenerbahçe ve diğer takımlara oyuncu yetiştiriyoruz sanki. Sponsor bulunamıyormuş, bulunamazsa kapanacakmış yahu bulunamaz ne demek koskoca stadın adını değiştirdiniz sponsor var diye bir branşın adını mı değiştiremiyorsunuz? Sorun isimde değil sorun amatör parasının kuruş kuruş hesap verilecek olması. O kadar saçma sapan oyunculara para verilene kadar bir tane futbolcu parası ile amatörler baştan kurulur… Takımımıza antrenör ve menajer değişimi ile başlanmalı. Malum bu sezon gençlere fırsat vermek yerine Adnan hoca inadı ile play off dışında kaldık. Maalesef yine onunla devam edilecek gibi tabi kapanmazsak:) ağlanacak halimize gülüyoruz… yinede en kötü gün bugünse bugünde BEŞİKTAŞ ulan!!

Takımlar geleceği ile değil geçmişi ile değerlendirilir. Eczacıbaşı Vitra’ya nasıl verildi önceki yıllar sanıyorsunuz? Komik olmayın, bilgin yoksa fikrinde olmasın… Neden o zaman Fenerbahçe başarı alınca hayde hobaa diyerek hakkında yazılar yazılıyordu, basın toplantılarına doluşuyordu millet... Neymiş forma rengi, otel bilmem ne bahanesi uygulanıyormuş. Oyuncular zehirlendi, hatta Türk Telekom parmak izi verdi Cannes maçı için bu ırkçılık aşağılanma değildi de neydi söyler misiniz? Hani insan hakları savunma zartı zurtu?  Yazıyı okuyan biri bu kısmı açıklasın mümkünse?

Federasyonun nasıl bir etkisi yok söyler misiniz takımlar hakkında bilgi ve fikir nereden alıyor cev?

Naz’ın para için takımı sattığının delili var mı? Oyuncular madem bu kadar umurunuzdaydı neden Milli takımda oyuncular fişlenince tepki göstermediniz, o zaman Gülden de Duygu’nun taraftara oynadığı gibi netten voleybol takipçilerine oynaması gerekirdi… yazık günah insanların emeğine bu kadar çamur atılmaz. Kaç yaşında nerelere gelmiş bakılsın bir… Sadece onun için demiyorum Nilay da çabalıyordu onunda suçu sadece forması için çabalamasıydı. Oyunculara saygınız yoksa üstündeki formanın terine saygınız olsun.

Sırf gündemde kalmak ve insanların önüne oyuncuları atıp ne oluyor diye takip edilmek için yapılan haberler çok seviyesizce…

Madem tüm takımlara ve oyunculara eşit davranılıyor o zaman;
Ankaragücü çoluk çocukla oynadı niye kimse haber yapmadı, ama Fenerbahçe çocuklarla oynayacak açıklaması yapılınca baş sayfada haber oldu. Malzeme prim yapar diye mi bu kadar çok gündemde oldu Fenerbahçe?

Fenerbahçe’yi her zaman en çok eleştiren benimdim yine eleştiriyorum çnk sırf bu saçmalıklara rağmen çekilmek ya da küçülmek yerine daha büyük oynaması gerekiyor. En azından kimse ile var olmadık kimse ile yok olmayız mesajını vermek için. Ayrıca oyuncular hakkındaki açıklamalarında dürüst olup taraftarı doğru bilinçlendirirse onlarda ona göre hareket eder.

Kendi takımıma gelince biz başkan değişti iyi şeyler olacak derken başkanımız sağ olsun ilk dakika golünü atıp kapatma sinyali verdi.  Sanki futbol, basket kulübüyüz… Hani nerde kaldı oyuncu sevdası değil arma aşkı, en kötü gün bugünse bugünde Beşiktaş ulan, karanlık günler aydınlanacak sözleri nerede kaldı? Neden kulüpler birliği kurulmuyor, bakın şimdi bir kıyaslama yapıyorum, kimin federasyonu oyuncu ve seyircisine daha çok sahip çıkıyor siz karar verin;


TBB Buttonu gelelim aşağıda voleybol federasyonunun butonuna bakalım;


Buda TVF Buttonu ve aşağıda sponsor olan beko basketbol ligi


Buda bizim aroma sponsor ligimiz


Daha bitmedi devam ediyor


Basketbolseverler sitesi grişi aşağıda bunun voleybolunu bulamazsınız çnk yok. Bizim kanallardaki maç yayınlarımıza sahip çıkmayan federasyon bizim için site mi kuracak:) buna ancak kim inanır? Tabi ki kadir inanır inanır:))))

Ve en önemli site basketbolaltyapı sitesi;


Adamlar üşenmemişler her buton için site kurmuşlar bizim sitemize bakalım birde;


Kırmızı kutucuk içindeki sitede bizim voleybol altyapımız. Basketbol federasyonu har vurup harman savurmuş. Bizimkilerde tasarruflu davranıp hepsini bir aradan çıkarmak istemiş:)

Kim daha çok çalışıp sahip çıkıyor, dünya 2. si olan takıma trilyon verildi ve kuruş kuruş anında aldılar ama bizim kızlarımız olimpiyata katılıyor daha bir Allahın kuruşunu göremediler… voleybol salon yapmaktan, başarılarını sahiplenmekten, ben yaptım, ettim demekten ibaret değil.

Federasyonun haberi var mı; Beşiktaşlı oyuncular arabalarını satıp o parayla sezon sonuna kadar geçindiklerini, Ankaragüç’lü oyuncuların borç harç yaşadıklarını, Karşıyaka’nın sponsor bulamayıp parasız kalıp ligden düştüğünü ve taraftarın takıma sahip çıkıp gıdım gıdım para toplayarak ligde kaldıklarını,  Diyarbakır Dicle’nin parası olmadığı için antrenman yapacak salon bulamadığını ve bahçede antrenman yaptığını, Torul takımının oyuncularının belediye çatısında yaşadığını ve bunun gibi bir sürü nedene direnemeyip çekilen takımlardan haberi var mı? Bunları duyup, izleyip, görevim; sponsor bulmak değil falan filan diyen bir federasyondan beklenti olmasın kulüp yetkilileri. Bu yazılanlar utanç verici durum. Takım çatıda yaşıyor, bahçede antrenman yapıyor, parasını alamıyor eşyalarını satıyor. Buna çözüm bulmak ya da yardımcı olmak kimin görevi?

Takımınızı seçiyoruz ne düşünüyorsunuz diye sorulduğunda söylenmesi gereken tek şey; ben futbol kulüplerinden sadece para kazanıyorum ve çıkarlarıma ters düşünce onları takmıyorum demesi gerekiyordu ya da ne biliyim benim görevim başarıda her yer de olmak başarısızlıkta ortadan kaybolmak denilmesi gerekiyordu.

Söyler misiniz; neden bayan milli maç biletleri çok pahalıya satıldı da erkek milli takım maç biletleri promosyonlu yani tek biletle 2 maç izle yapıldı? Cevabı açık ve net; kimse gelmeyecek hiç yoktan iyidir mantığı ile ama bayanlarda salon dolacak bununda garantisi var kitle kitleye bildiğin kadar seyirciye nasılsa dolacak. Kızlar seviliyor destek çok ve her şekilde olacak.

Şunları yazmak çok mu zor, neymiş futbol yazarları yazmış ne yazmış onların neyden haberi var ki; bursa nilüfer neden pilot takım seçildi bilen var mı yok bilmeyin zaten bilenlerde açık verince planın üstü kapatıldı sonraya saklandı…

Araştırın bakalım Basketbol 2. Liginden 1. Lige çıkan takımlar kaç para almış birde voleybol takımlarını araştırın. Aradaki farkı görünce oha çüş yuh… demeyin utanın çnk bunun adı emek hırsızlığı…

Hani bugün o savunmadığı Fenerbahçe var ya işte o Fenerbahçe kaç sezondur dolu salona oynuyor ve her deplasman salonlarında bilet fiyatlarını normal ücretin dışında ücret yapan kim? Bu sadece o takıma değil Beşiktaş ve Galatasaray’a da yapılmaktadır. Kendi kendine vermedi heral de CEV  bu kararı. Nasıl ki kız istenmeden önce her iki taraf araştırır öyle isterse bu da öyledir…

Yunanistan ve Bakü de takımlarımıza saldırdılar neden bu ülke takımlarına ceza ya da başka bir yaptırım uygulanmadı?

Galatasaray’ı da tebrik etmek lazım. Son birkaç sezondur iyi şeyler yapıyorlar gerek oyuncu alımı gerek destek anlamında helal olsun.  Hak ettiler ve bunun sonucunda kazandırlar.

Birilerine yaranma derdini bırakıp artık gerçekleri yazsanız nasıl olur SAYGI değer yazarlar…

Burada görev federasyonun,  eğer değilse de kulüpler birliği kurulmalı. Haklarını savunacak bir kurum olmalı. Çıkarlarımız ters düşüyor seni savunamam hapı yuttun demeyecek bir kurum olmalı. Biz voleybol tertemiz sorunsuz derken buraya da bulaştı…

Tekrar belirtiyorum bunları yazma nedenim belli; ben, kimseye yaranma derdinde değilim olsaydım, olimpiyatı yıllardır alamıyoruz aldıran tvf derdim ama öyle değil bunu kızlarımız kendi çabası ile aldı.

Şimdilik bu kadar, adil olunda insanları doğru bilinçlendirin. Yazmak için voleybol camiasından olmak gerekmiyor adil ve emeğe saygılı olmak yeterli. Kulüpler kapanınca o kadar oyuncunun emeği ne olacak bu branşı meslek edinip ekmek kazanan oyuncular ne yapacak umurunuz da mı bunlar? 

Bu sezon kaç takım kapandı çekildi bunu da anasayfa haberi yapın neden kapandınız kaç ay para alamadın neden oynadın diye sorsaydınız, kaşın ne renk gözün niye böyle, takımın yok artık boş vaktini nasıl değerlendirirsin demek yerine...

Not: Bazı yerlerde bana mesaj gönderen setter81 ve jarom'a buradan saygılarımı gönderiyorum. Merak etmeyin bizi nasıl tanıdıysanız ve düşüncelerimiz ne yöndeyse aynen o şekilde devam ediyoruz. Sizde çok değerlisiniz benim için. 

Hadi be BEŞİKTAŞIM yap bir çıkış, gel katıl şu voleybola eskiden olduğu gibi:(


Bazen neşe bazen keder BEŞİKTAŞLI olmak yeter! 
Sevgilerle
Ayşegül KAYA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder