1 Ağustos 2012 Çarşamba

Antrenöre Ne Gerek Var (!)


Antrenöre Ne Gerek Var (!)

Türk takımlarının kronikleşmiş bazı hastalıkları var. Hal böyle olunca takımlar voleybolu “antrenörsüz takım kurmaca oyunu” zannediyorlar.

Şu anda bu hastalıkla pençeleşen takımımız Fenerbahçe Bayan Voleybol takımı.
Bir sürü transferler yapılıyor, gidenler kalanlar yeni gelenler, bir sürü isim…
Neye göre, kime göre alınıyor bu oyuncular? Hani oyun sistemi, hangi anlayış?

Benim bildiğim- ki olması gereken- takımın başına güvendiğiniz birini getirirsiniz ve ona emanet edersiniz takımı, O kişi de olanaklar ölçüsünde transferler yapılmasını ister, bir takım oluşturur.

Bizdeki durum da tam tersine, öncesinde oyuncuları kafanıza göre alıyorsunuz, sonra başına bir antrenör koyup hadi bunlardan iyi bir takım yarat diyorsunuz. Bunun mümkün olmadığını Ze Roberto takımın başındayken görmediniz mi? Fenerbahçe yıllardır liberodan dolayı sıkıntı çekiyor, buna çözüm bulabildi mi?

Bazı oyuncuları alırken antrenöre sormak gerekmeyebilir örneğin Neslihan, Kim, Glinka gibi oyuncularla herkes çalışmak ister. Ancak gidip de iki Brezilyalıyı antrenör belli değilken getiriyorsanız işte orada büyük risk alıyorsunuz demektir.  Aynı şekilde gidip Elif Ağca, Gökçen Denkel, Duygu Bal, İpek Soroğlu gibi isimlerle antrenör fikri olmadan anlaşma yapıyorsunuz. Ne malum yeni gelen hocanın bu isimlerle ve brezilyalılarla çalışabileceği? Bence yıllardır bu takımda nicelik-nitelik kavramları bir türlü gereği gibi anlaşılamadı ve takımın başında açıklanan kimse olmadığı için de durum aynen devam ediyor.

Umarım bir an önce durumlarını netleştirirler ve kendilerine uygun bir hoca bulurlar.
Sevgiler
Damla ÜNVER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder