21 Ağustos 2012 Salı

Başarı(SIZlık) da bir istikrardır!


“2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nın tamamlanmasının ardından Türkiye Voleybol Federasyonu'nun, Olağan Genel Kurul tarini 2 Ekim 2012 olarak belirlediği öğrenildi.
2 Ekim 2012 tarihinde yapılmasının planlandığı öğrenilen Olağan Genel Kurul için mevcut Başkan Erol Ünal Karabıyık'ın tekrar başkanlığa adaylığını koyacağı tahmin ediliyor.”
  


Başkanlığa adaylığını koymakta kararlı olan sayın Federasyon Başkanımız;
Sizin döneminiz ile voleybol o kadar gelişmiş ki ;

Başarıda istikrar olur, başarılı mısınız?
Size göre evet ise;

*Sürekli ülkemize salon kazandırdığını tekrarlayıp bunun ile savunmaya çalışanlar; Koskoca 1. Lig takımı antrenman yapacak salon bulamadığı için antrenmanını bahçe de hem de evin bahçesinde yaptı.

"1.Lig takımı idmanı bahçede yaptı
Aroma Kadınlar Voleybol Birinci Ligi'nde mücadele eden Dicle Üniversitesi takımı, antrenman için salon bulamadıklarını gerekçe göstererek, sporcuların kaldığı evin bahçesinde idman yaptı.
 Diyarbakır Ziya Gökalp Spor Salonu'nda yarın Galatasaray Medical Park ile karşılaşacak olan Dicle Üniversitesi, karşılaşmaya bir evin bahçesinde yapılan idmanla hazırlandı.
D.Ü Spor Kulübü'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, voleybol takımının, Diyarbakır'ın imajının olumlu yönde gelişmesine önemli katkılar sağladığı, kentin sosyal hayatına renk kattığı belirtildi.
Üniversite yönetiminin voleybol takımına karşı olumsuz bir tavır içinde olduğu ileri sürülen açıklamada, “Üniversite yönetiminin, hiç olmazsa spor salonunu kullanmamıza izin vereceklerini sanıyorduk. Ancak buna dahi izin verilmedi. Antrenman yapacak salon bulamadık” denildi.
Üniversitenin adını taşıyan ve 1. ligde mücadele eden bir kulüp varken, SKS Spor Kulübü adı ile ikinci bir kulüp kurulduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Aynı statüye sahip olan bu ikinci kulübe üniversitenin bütün imkanları tahsis edilirken, D.Ü. Spor Kulübü üniversiteye yaklaştırılmıyor. Takımımız beş günden beri salon yokluğundan antrenman yapacak saha bulamadı. Bugün de sporcularımızın kaldığı evin bahçesinde antrenman yapmak zorunda kaldık. Bu çağda, ülkesinin en üst liginde yer alan profesyonel bir takımın ev bahçesinde antrenman yapması görülmüş şey değil.”

Link: http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/printnews.aspx?DocID=17437537




-Ve bunun gibi daha bir sürü salonsuz takım mücadele savaşı veriyorken nasıl vicdansızca salonlar gerekli yerlere yapılıyor denir. Yıl olmuş kaç ve hala salon bulamıyor takım, sonra da doğuda spor neden yok deniliyor. Branşının Federasyonu sahipsiz bırakırken başkaları sahipsiz bırakmış çok mu… Ki bu takım 7 oyuncu ile 1. Lige çıkma başarısı göstermişken ve her maç; salonu tıklım tıklım doldurup maçı izleyip takıma destek olan taraftarı varken. 

*Torul Gençlik Spor  oyuncular belediye çatısında yaşıyor;




Her şeyi bu video anlatıyor.  “2.15” saniye süresinden sonra dikkatli dinlemeye çalışırsanız; Federasyonun nasıl süper salonlar yapıp görevinde başarılı olduğunu bir kez daha göreceksiniz… 
Bırakın oynayacak salonun bulunması, oyuncular belediye çatısında yaşamış. Şuan ne durumdalar bilemiyorum ama bu tarz spora, voleybola aç insanlar için emek harcanmayacakta neye harcanacak? Belediye çatısında yaşayan takım olduğunu duyunca yetkililerin bu durum karşısında utanması gerekirken gidip salon içinde yüzden, sponsor içinde boğulan takımlara destek olmak ile zaman harcamakta. 

*Maç biletleri

Federasyonun görevi sponsor bulmak değildir derken; maç biletleri ne yapılıyor? Her maç 3-5 TL arasında olurken ücret birden;  Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe maçlarında neden 10-15-20 TL yapılıyor? Eğer spor kulüpleri kazanç kapası olarak görülüyorsa o zaman her şekilde haklarını da savunacak bir kurum olmalıdır federasyonumuz. Maddi sıkıntı içerisinde olan kulüpler bu bilet paralarından gelir elde etmeli. Nasıl ki siz zekice davranıp büyük maçlarda ücreti artırıyorsanız dolacağından emin olup bunu o imkansızlıklar ile cebelleşen takımlarda yapıp bir nebzede olsa rahat bir nefes alabilirler… Bu kadar bencil olmamalı insanlar, hep bana diyerek. 

*Filenin Sultanlarının Torpilli Pilot Takımı(!)

Bursa 'Pilot takım' oluyor
Aroma Bayanlar Voleybol Birinci Ligi takımlarından Bursa Nilüfer Belediyesi, federasyonun “pilot takımı” oluyor.
Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), milli takımlara kalifiye oyuncu yetiştirmek amacıyla başlattığı “pilot takım” projesini gelecek sezon Bursa ekibiyle devam ettirecek.
AA muhabirinin görüştüğü TVF Başkanı Karabıyık, “TVF ile bu projede yer alacak takımın peşinen iki şartı kabul etmesi gerekiyor. Birincisi bu takım hiç yabancı oyuncu bulundurmayacak, ikincisi ise transferlerini TVF teknik ekibinin onayını alarak yapacak” dedi.
Projenin amacının maç değil sporcu kazanmak olduğunu dile getiren Karabıyık, “TVF Spor Lisesi ile yaptığımız projedeki kız takımı Avrupa şampiyonu oldu. Bu çocuklar, kulüplerinin (A) ya da alt yapı takımlarından gelen çocuklar. Sezon içinde forma şansı bulamayan ya da bulamayacak, kulüpleri tarafından başka bir kulübe transferi yapılmayacağı için oynama şansı bulamayan çocuklar. Bu projeyle bu çocuklara Birinci Lig'de üst düzey bir antrenman ve maç imkanı sağlanacak. Genç, yetenekli, yarına yönelik istikbal vadeden sporcular 1. Lig tecrübesi yaşayacak ve milli takım antrenörleriyle çalışma fırsatı bulacak” diye konuştu.
Bu kulübün Bursa Nilüfer Belediye yerine başka bir kulüp de olabileceğini ifade eden Karabıyık, şöyle devam etti: “Bu şartları kabul eden her takımla bu projeyi yapabiliriz. Bu, Bursa Nilüfer Belediye'ye tanınmış bir ayrıcalık olarak düşünülmesin. Dediğim gibi maç maç değil, sporcu kazanmak. Motta, bu projeden herhangi bir kazanç sağlamıyor, ücret almıyor. Orada bir kulüp antrenörü olarak bulunmayacak. TVF personeli olarak, TVF'nin milli takımlara sporcu yetiştirme projesi kapsamında işbirliği yaptığı kulübe teknik destek verecek.”

Link: http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ShowNew.aspx?id=18358176

"Pilot takım" rafa kalktı
A Milli Takım'a oyuncu yetiştirmek amacıyla hayata geçirilmesi planlanan proje bir sonraki sezona ertelendi. A Milli Takım'a oyuncu yetiştirmek amacıyla hayata geçirilmesi planlanan proje bir sonraki sezona ertelendi. Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ve Aroma Bayanlar Birinci Voleybol Ligi takımlarından Nilüfer Belediye işbirliğiyle hayata geçirilecek ''pilot takım'' projesi rafa kalktı. Projeye göre 2011-2012 sezonunda Nilüfer Belediye, TVF'nin pilot takımı olacak ve A Milli Takım'a nitelikli oyuncu yetiştirecekti. Bu takım yabancı oyuncu bulundurmayacak ve takımın koordinatörlüğünü (A) Milli Bayan Voleybol Takımı'nın Brezilyalı antrenörü Marco Aurelio Motta yapacaktı. Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Yıldız Milli Takımı'nın hemen hemen tüm oyuncularının bu takıma alınması, kendi kulüplerinde yedekte oturmaları yerine, yabancı oyuncusu bulunmayan bu pilot takımda tecrübe kazanmaları hedefleniyordu.
AA muhabirinin görüştüğü TVF Başkanı Erol Ünal Karabıyık, projeyle ilgili çok eleştiri aldıklarını belirterek, ''Bu konunun tam anlaşılmadığını düşünüyorum. Proje tam olarak anlaşılıncaya kadar işin biraz dışında duracağız. Milli takım antrenörlerinin kulüplerde görev yapamayacağı yönündeki eleştiriler ve tepkiler, milli takım teknik kadrosunun bu projeye sadece destek vereceğinin tam olarak anlaşılamadığını gösteriyor'' dedi.

Link: http://www.aa.com.tr/tr/s/26801---pilot-takim--rafa-kalkti

-Pilot takım projesi neden rafa kalktı? Çnk taraflı olmasına tepki yığınla artınca… Bir eczacı-vakıfbank-yeşilyurt-karşıya-iller bankası gibi takımlar dururken neden bu ayrıcalık nilüfer belediyesine tanındı?

Neymiş bu öneriyi kabul eden tek takımmış, hadi canım gerçekten mi?

Şampiyon olan genç takımdan kaç oyuncu Milli Takıma monte edildi? TVF Spor Lisesi hani Milli takımın altyapısı olacaktı?

Göreve geldiğinden bu yana kaç takım ligden çekilmiş, kapanmış?

Neden Ankara oyuncuları İstanbul kulislerinden geçip Milli Takım oyuncusu olamıyor?

Her il takımına eşitim deniliyor ise neden DOĞUDA voleybol yok? 

1. lige yabancı sınırı getirirken; 2. ve 3. Ligde yabancı sınırı kaçtı? Düşünün daha alt liglere özensiz davranılırken oyuncu yetiştirmeyi amaçlıyoruz diyor. Sanki diğer ligler armut yetiştiriyor…  

Altyapı denetimine girmiyorum bile…

2. bir B planı olmadığı için sıfır hazırlık maçı ile Şampiyona maçlarına katılan Filenin Sultanları için ne yapmış ki, ekranda kızlardan çok kendini gösteriyor?

*Bayan Milli takımı maçlarını TÜRKİYEDE siyasi olaylar nedeni ile mitli, ajanlı seyircisiz oynatırken, hatta oynamayıp yenilmiş sayılalım diyerek bile bile puan kaybettiren Federasyon yetkilileri bir sonraki röportaj ve maçta biz siyaset ile sporu karıştırmıyoruz diyerek  verdikleri kararlar ile kendi kendine çelişki içerisine girmişti zamanında...

*Erkek Milli takımımızın başarısızlığına hiç değinmiyorum bile. Çnk kendisi övündüğü başarıların arkasına saklanırken bu büyük başarısızlık her zaman örtbas edilmeye çalışıldı. Bu nedenle yorumsuz bırakıyorum.

*Milli takımın torpil yuvası adı altında çalınan yıllarının adaletini ise Allah’a havale ediyorum. İlahi adalet elbet acısını çıkaracaktır;)

Sanırım artık, Federasyon için yeni kana ve oyuncusuna, takımına sahip çıkacak bir yönetime ihtiyacı var. Sadece voleybol ve ülke takımlarımız için çalışıp bunun için emek harcayacak biri, ben yaptım oldu, sayemde vs demek ile zaman kaybeden biri ile değil…

Tüm adaylara başarılar umarım ülke voleybolumuz adına hayırlısı olur.

Not: Sağlıklı, mutlu güzel bir bayram olması dileği ile herkese iyi bayramlar…

Sevgilerle
Ayşegül Kaya

2 yorum:

  1. Hanımefendi güzel yazmış.Bir tarafta Kadın milli takımının peşine düşmüş federasyon,ntvspor,mehmet sevinç,burcu hakyemez v.s var,diğer tarafta sefilleri oynayan bir erkek a milli takımı ve içler acısı durumda olan 1.lig takımları..Sonuçta federasyon üstün başarılı,voleybolumuz ilk 5 te!Sporu futboldan ibaret sananlara nasıl kızılıyorsa voleybolu da kadınlara hapsedip gerisine kör,sağır kalmak adelet değildir.Voleybol yayıncılarına da hak vermek lazım,neslihan darnel filan dururken kimseye arslan ekşiyi izletemezsiniz.Yazılarınızı arttırmanız ve bu siteye en azından 2 günde bir bir yazı girmeniz daha fazla ses getirmeniz açısından önemli.Erkek voleybolu geliş(tiril)medikçe türk voleybolu her zaman kaybetmeye mahkumdur.

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle çok teşekkür ederim. Bayan Milli takımın bu başarısı oyuncuların vermiş olduğu emek ve çaba sonucu alındı. Tvf veya bir başkasının değil... Sefilleri oynayan Erkek Milli takımına şu son 2 yıla kadar çok şans tanındı ama bunu değerlendiremediler. Lig ve Milli takım bazında Bayanların ön planda olmasının nedeni işlerini fazlasıyla ciddiye alıyor olmaları. Arslan Ekşinin son röportajı biraz aşırıya kaçılmıştı sanki yani ben öyle algıladım. 1. ligde bu sezon 30'a yakın takım ligden çekilmiş, kapanmış ne kadar vahşet. Kulüp açmanın kolay olmadığı gibi kapatmanın da bu kadar kolay olmaması gerekiyor. Önerinize dikkate alacağım çok teşekkürler. Erkek voleybolu zaten gelişmiş ancak bunu Burcu Hakyemez ve diğer basın kuruluşlarına anlatmak gerekiyor... 45'ler de biten setler kaliteyi göstermekte. Hiç bir oyuncunun ve antrenörün net bir şekilde eleştirildiğini okumadım. Hep nabza göre şerbet veriliyor malesef. Mesela yabancı sınırlaması ile bu olimpiyat başarısı geldi deniliyor. Söyler misiniz Neslihan, Esra, Gözde, Gizem yedek mi kaldı ki yabancı sınırlamasının etkisi olsun. Uzun lafın kısası her anlamda sorun çok.
    Sevgilerle
    Ayşegül Kaya

    YanıtlaSil