16 Kasım 2012 Cuma

Habercilik


CEV’in kendi tavrını anladık zaten.

Şampiyonlar ligi maçları dışında doğru düzgün maç yorumu, özeti, istatistiği, fotoğrafı koymuyor. Ne CEV Kupası’nda ne de Challenge Kupası’nda. 
                                                                              ***
Biz ne yapıyoruz peki? Onlardan hiç altta kalır yanımız yok.

Voleybol Federasyonunun sitesindeki haberi aynen kopyalıyorum:


“2012 Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Kupası 2. tur ilk maçında deplasmanda Belçika´nın Asterix Kieldrecht ekibi ile karşılaşan Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımı, De Meerminnen Beveren´de oynanan müsabakadan 3-0 galip ayrıldı.
Karşılaşmanın setleri 25-17, 25-19 ve 25-21 sonuçlandı. Karşılaşmanın rövanşı 21 Kasım´da İstanbul´da oynanacak.”

Hepimiz ne kadar da bilgilendik değil mi? Maçın oynandığı salonun adını bile yazmışlar. Zaten canlı skor diye bir bölüm var www.cev.lu internet sitesinde skoru da oradan öğrenebiliyoruz. Yani bu yapılan habercilik değil. Hani spor sayfalarında sayfanın sağ alt ya da sol köşelerinde kutucuk içerisinde haber hazırlayanlar vardır, maç sonuç ve programlarını yazarlar bu haberin değeri onlarla aynıdır.
                                                                                              ****
Niye oraya giden bir tane gazeteci yok? Bize maçta neler olup bittiğini anlatmıyor, istatistik göremiyoruz? TVF eğer göndermiyorsa Fenerbahçe bir zahmet voleyboldan anlayan birini götürmeli. Kendi tuttuğu istatistiği paylaşmalı. Türkiye’nin en çok izlenen ve kablo tv de yer alması nedeniyle geniş bir kesmin izleyebildiği bir kanalınız var, bunu niye kullanamıyorsunuz? Voleybol programlarınıza ayırdığınız süreleriniz bu imkânınıza rağmen çok kısa. Bu programlarda da zaten oyuncular bir Fenerium’a götürülüyor ve orada 3-5 kıyafetlik defile yaptıktan sonra program bitiyor. 10-15 dakikalık programın içinde aynı görüntüler defalarca dönüyor.  Hoşlanan olabilir ancak ben her defasında farklı olacağı düşüncesi ile izleyip hayal kırıklığına kapılıyorum.
                                                                                              ****
Son sözüm; kötü haberciliğe bir dur demek lazım.

Saygılar
Damla ÜNVER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder