21 Kasım 2012 Çarşamba

Mehmet Hoca'dan Beklediklerim


İkili yayın sistemi nedeniyle Sarıyer’in maçlarını bir türlü izleyemiyorum. Yapabildiğim ancak biraz istatistik biraz da maçı izleyen arkadaşlarımın yorumları. Takım ile ilgili henüz bir fikrim bile oluşamadı. Fakat ben bu takımdan ümitliyim. Eğer bu oluşumun arkasında durulur ise Mehmet Hoca Sarıyer’den yeni bir Yeşilyurt yaratabilir.


Takım kadrosu kurulmaya başlandığında orta oyuncularla ilgili aklıma takılan şeyler vardı. Özellikle Emel’in bu kadroda neden yer aldığını merak ediyordum. Hatta hatırlarsanız kendisi ile yaptığımız röportajda Mehmet Hoca bazı oyuncuları kiralamak istediklerini ama büyük takımların yolu kapattığını söylemişti.

Bugün Eczacıbaşı’nın internet sitesinde Elif Didem Durmaz’ın Sarıyer’e transfer olduğu yazıyor. Bence çok isabetli, yerinde olmuş çünkü takımın orta oyuna ihtiyacı vardı. Dolayısıyla gayet yerinde oldu. Hatırladığım kadarıyla Didem’in bir sakatlığı vardı, sakatlık sonrası hocamız da onu toparlayacaktır. Sakatlığı öncesindeki performansı gayet iyiydi.


Bu takımın başarılı olmasını çok istiyorum. Genç oyuncuların bir araya gelerek oluşturdukları kadro, oynadıkları oyun hoşuma gidiyor.  Mehmet Hoca’dan beklediğim ise bu kadro ile karakteristiği olan bir takım yaratması. Yani Sarıyer denildiğinde örneğin bizim aklımıza “iyi defans yapan”, “çabuk oynayan” gibi kavramlar gelsin, nasıl ki Alman ya da Polonya takımlarının isimlerini bilmemize gerek kalmadan onların oyun sistemleri ile ilgili bilgi sahibi olabiliyorsak, Sarıyer de öyle olmalı. Bu kolay bir şey değil, zaman alacak bir oluşum. Türk voleyboluna bu kadar emek vermiş bir antrenöre bu zamanın verileceğini düşünüyorum.

Yolunuz açık olsun Sarıyer…

Sevgilerimle
Damla ÜNVER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder